2018. június. 25. hétfõ - Vilmos napja van
Banner
Banner
Banner
Még mindig hódítanak a becsapós árubemutatók

Még mindig hódítanak a becsapós árubemutatók

2017. szeptember 12. 14:13

Bár jelentősen csökkent a szabálytalan árubemutatókról érkezett panaszok száma - idén havonta átlagosan 13, míg 2015-ben 43 - még mindig próbálkoznak egy es vállalkozások a vcásárlók megtévesztésével.

Idén havonta átlagosan már csak 13 panasz érkezett a szabálytalan árubemutatók miatt, 2015-ben azonban ez a szám még 43 volt - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán. Kiemelte: a tisztességtelen árubemutatók visszaszorítása érdekében a kormány együttműködik a társhatóságokkal, így a rendőrséggel és az adóhivatallal is.

Kara Ákos szerint a visszaélések megszüntetése érdekében tett lépések iránya jó, azonban további intézkedésekre is szükség van, ugyanis a szakemberek idén 19 bemutatót ellenőriztek és 14 esetben eljárást indítottak, mert megállapították, hogy azok a régi, átverésre szakosodott termékbemutatók voltak.

Az államtitkár felidézte, hogy a tisztességtelen termékbemutatók visszaszorítása érdekében 2015 végén léptek fel először törvénymódosítással, amelynek az egyik legfontosabb eleme a hitelezés kérdése volt. A törvénymódosítás értelmében az árubemutatón résztvevő vásárló az árubemutató helyszínén nem, csak bankban vehet fel hitelt, hiszen a pénzintézetben megkapja a szükséges tájékoztatást.

 

Pr7

Forrás: MTI

Partneroldalak