2019. május. 26. - Fülöp napja van
Banner
Banner
Banner
Nem érdekli már a dízel a magyarokat

Nem érdekli már a dízel a magyarokat

2018. szeptember 12. 11:22

Elsősorban új, benzines autót vásárolnának a magyarok, de már a hibridek is egyre népszerűbbek – derül ki az OTP Bank legfrissebb, autófinanszírozással kapcsolatos reprezentatív felmérésből. A vásárláshoz a fiatalabbak nagyobb arányban vennének fel hitelt, míg ötödük a teljes árat kölcsönből finanszírozná.

Ötmillió forint alatt új, benzines autót vásárolna minden ötödik megkérdezett. Ugyanakkor a megkérdezettek harmada venne elektromos vagy hibrid autót, használt dízelt a válaszadók mindössze 14 százaléka vásárolna – derül ki az OTP Bank megbízásából készült reprezentatív felmérésből.

E szerint az autóvásárlás finanszírozásához a legtöbben hitelt vennének fel: a megkérdezettek több mint fele (51%) részben, vagy egészben hitelből fizetné autóvásárlását. A fiatalok körében ez az arány hatvan százalék volt. 

 „A kutatásból kiderült, hogy az Y és a Z generáció tagjai, vagyis akik 1981 után születtek, sokkal nyitottabbak a hitelfelvételre az autóvásárlás során, mint az idősebbek. Ugyanakkor a hiteligénylésnél – ahogy az autóvásárlásnál is – fontos minden ajánlatot részletesen megvizsgálni és minden körülményt figyelembe venni, hogy a számunkra lehető legjobb megoldást tudjuk választani. Ehhez az OTP Csoport portfóliójában változatos megoldások állnak rendelkezésre” – mondta Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója.

A kisebb összegű, használtautó vásárlásra, esetleg javításra már érdemes megfontolni az otthonról online is igényelhető és szabadon felhasználható személyi kölcsön lehetőségét is.  Míg az OTP Csoport szakértői nagyobb összegű, több millió forint értékű autóvásárlás esetén a Merkantil Bank által kínált lízingmegoldásokat javasolják.

Pr7
Forrás: OTP Bank

Partneroldalak