2019. február. 23. szombat - Alfréd napja van
Banner
Banner
Banner
Nemzeti vagyonelemek a turisztikai ügynökségnél

Nemzeti vagyonelemek a turisztikai ügynökségnél

2018. augusztus 9. 10:21

Öt állami vállalat tulajdonosi joggyakorlását irányította a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Turisztikai Ügynökséghez.

A minap megjelent rendelet több tucat állami vállalat esetében változtatta meg, hogy a jövőben ki legyen a tulajdonosi jogok gyakorlója. Ezek közül öt cég került a Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ) a Miniszterelnöki Kabinetirodától.

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont, valamint a Gödöllői Királyi Kastély, a Helikon Kastélymúzeum, továbbá a Nereus Park Hotel és az ÓNTE Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Mindegyik közhasznú nonprofit kft-ként üzemelteti a rábízott vagyont – közölte a Turizmus.com.

Veszteség – nyereség

A fertődi Esterházy-kastélyt üzemeltető cég árbevétele 2017-ben 171 millió volt, a gödöllői kastély működtetője 408 milliós forgalmat könyvelhetett el. Előbbi veszteséges, utóbbi viszont hetvenmilliós eredményt ért el tavaly. A keszthelyi Festetics-kastély üzemeltetőjénél 372 millió forint volt az árbevétel, némi veszteség mellett, a balatonalmádi Nereus Park Hotel 152 milliós, a történeti park pedig 284 milliós forgalom mellett tudott nyereséget termelni.

Pr7
Forrás: Turizmus.com

Partneroldalak