2019. február. 21. csütörtök - Eleonóra napja van
Banner
Banner
Banner
Nyílt nap öt távfűtőműnél

Nyílt nap öt távfűtőműnél

2018. április 13. 12:09

Öt városban nyitotta meg fűtőműveinek kapuit a nagyközönség előtt a Veolia Energia Magyarország Zrt. a Távhőszolgáltatók Napján.

A társaságcsoport negyedik alkalommal hívott meg az erőművek és a távfűtőművek bejárására iskolás csoportokat és társasházi közös képviselőket, akik testközelből ismerhették meg a távfűtő-rendszerek működését. A távhőtermelő- és szolgáltató vállalatok több százezer magyarországi lakás hőenergia-ellátásáról gondoskodnak, költséghatékony és környezetvédelmi szempontból optimális megoldást kínálva a városok fűtési igényeinek kielégítésére – hívták fel a figyelmet a Veolia Energia Magyarország Zrt. szakértői.
 
Április 13-ára, a távfűtési szezon zárására időzítve rendezte meg a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) a Távhőszolgáltatók Napját, amelyhez ismét csatlakozott a Veolia Energia Magyarország Zrt. is. A cégcsoport tagjai Magyarországon közel 120 ezer lakossági és intézményi ügyfél számára termelnek hőenergiát, emellett távhőszolgáltatóként pedig 12 városban, 13 500 lakás távfűtéséről gondoskodnak közvetlenül. Ezért is döntött úgy a vállalat vezetése, hogy a csoporthoz tartozó létesítmények ismét csatlakozzanak a Távhőszolgáltatás Napja rendezvénysorozathoz.

A távfűtésben rejlő lehetőségek

Az előző évekhez hasonlóan most is öt városban várták az érdeklődőket a Veolia-csoporthoz tartozó távfűtőművekben: Cegléd, Dombóvár, Dorog, Tata, és Érd városok létesítményeiben hirdettek nyílt napot.

„A létesítmény-bejárással szeretnénk közelebb hozni az emberekhez az energiatermelést és megmutatni a távfűtésben rejlő lehetőségeket. A tapasztalataink pedig azt mutatják, hogy a kezdeményezés pozitív visszhangra talált, ugyanis évről évre erős a közönség érdeklődése” – fejtette ki Bicskei Tibor a Veolia Energia Magyarország Zrt. távhő ágazat vezetője.
 
A Veolia Energia Magyarország Zrt. a távhőtermelő ágazatban meghatározó szerepet tölt be hazánkban, minden ötödik távfűtött lakásnak a cégcsoporthoz tartozó létesítmények termelik meg a szükséges hőenergiát. Magyarországon a négymilliós lakásállományon belül több mint 650 ezer háztartás fűtését biztosítják távfűtési rendszerek.

Fókuszban a környezetvédelem

A létesítmény-bejárás alkalmával a látogatók arról hallhattak tájékoztatást, hogy környezetvédelmi szempontból miért kedvezőbb egy helyen, ellenőrzött körülmények között hőt termelni, mint egyedi fűtési megoldásokat üzemeltetni. A hőenergia-ellátás központosítása egyszerre kínál jó feltételeket a hatékonysági paraméterek javítására, a lakosságnál jelentkező költségek féken tartására, valamint a káros környezeti kibocsátások mérséklésére.

„A bejárások alkalmával a látogatók arról is információt kaphatnak, hogy a távfűtőrendszereknek milyen fontos szerepe van a városi légyszennyezés elleni harcban, amelyet a Veolia egyik szívügyeként kezel” – fűzte hozzá Bicskei Tibor.

Pr7
Forrás: Veiola

Partneroldalak