2019. június. 19. szerda - Gyárfás napja van
Banner
Banner
Banner
Palkovics: Fókuszba kerülnek a magyar vállalkozások

Palkovics: Fókuszba kerülnek a magyar vállalkozások

2018. december 12. 9:52

Az utóbbi fél év nagy eredménye, hogy a kormány megalkotta azt a gazdaságfejlesztési stratégiát, amely kijelöli a következő évek irányát a közlekedés, az energetika, a fenntarthatóság, a vállalkozásfejlesztés, az informatika, a szakképzés és az innováció terén – mondta Palkovics László miniszter.

A  következő időszakban fókuszba kerülnek a magyar vállalkozások, amelyeket erősen támogatnak abban, hogy saját, piacképes terméket fejlesszenek – mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Világgazdaságnak. Véleménye szerint a magyar cégeknek a következő években minden esélyük megvan arra, hogy emeljék termelékenységüket, és elérjék akár a Magyarországon működő külföldi cégek szintjét. Ehhez megfelelő oktatásra, a beruházások támogatására és digitalizációra is szükség van – fűzte hozzá.

Mint mondta: az utóbbi fél év nagy eredménye, hogy a kormány megalkotta azt a gazdaságfejlesztési stratégiát, amely kijelöli a következő évek irányát a közlekedés, az energetika, a fenntarthatóság, a vállalkozásfejlesztés, az informatika, a szakképzés és az innováció terén.

Megjegyezte azt is, hogy nem szabad a kis- és közepes vállalatokat (kkv)  túladóztatni, amíg a multik adóterhe sok esetben húsz százalék alatti. A kkv-k adóterhe is sokat csökkent 2010 óta – amikor ötven százalék felett volt –, de a miniszter szerint további mérséklés szükséges.

Termékfejlesztés magyar munkaerővel

Palkovics László kiemelte: fontosnak tartja, hogy újraírták Magyarország innovációs és kutatás-fejlesztési politikáját, amelytől azt reméli, hogy elmozdulunk a fejlett technológiát képviselő, értéket teremtő beruházások, tevékenységek felé. Olyan ideális környezetet szeretnénk teremteni, amelyben a termékfejlesztés magyar munkaerővel itt történik, Magyarországon – fogalmazott.

A túlmunka-szabályozás módosításával kapcsolatban a miniszter úgy vélekedett: azt jó iránynak tartja, a több túlóra lehetősége mindkét fél számára előnyös lehet. A Magyar Tudományos Akadémia átalakításával kapcsolatban kijelentette: biztos abban, hogy az új struktúrában a verseny sokkal inkább fogja ösztönözni a piacvezérelt fejlesztéseket, mint most.

Pr7
Forrás: MTI

Partneroldalak