2019. szeptember. 23. hétfõ - Tekla napja van
Banner
Banner
Banner
Pénzmentő akció a közműveknél: osztalék a választásokig

Pénzmentő akció a közműveknél: osztalék a választásokig

2014. február 19. 14:54

A kormány kivizsgálja, hogy a közműszolgáltatóknál előrehozott közgyűlések és várható osztalékfizetések mennyire vethetik vissza a rezsicsökkentést. A kabinetet megdöbbentette az áprilisi választásokig végrehajtandó pénzkimentő akció - derült ki a kormányszóvivő szerdai nyilatkozatából.

Giró-Szász András a Napi Gazdaságban megjelent cikkre reagált, amely szerint váratlanul korán, március 21-én tartja közgyűlését az Elmű és az Émász. E korai időponttal ugyanis bebiztosíthatja a két áramszolgáltató azt, hogy április elejéig, a választásokig kifizethesse osztalékát.

A szóvivő szerint a kormány, Orbán Viktor kezdeményezésére, a héten elemzi a helyzetet.  A kabinet azonban megdöbbentőnek tartja, hogy egyes közműszolgáltatóknál a vagyonfelértékeléssel, valamint az osztalékkifizetés időpontjának előrehozásával pénzkimentési akció zajlik.  Giró-Szász András hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök által kezdeményezett megbeszélésen az érintett miniszterek mellett az energiahivatal vezetője is részt vesz majd. A kormány célja egyértelműen az, hogy "ezek a pénzkimentési akciók semmilyen formában ne tudják megakadályozni, illetve a fenntartását nehezíteni a kormány rezsicsökkentő politikájának".

Forrás: Pr7/MTI

Partneroldalak