2019. május. 26. - Fülöp napja van
Banner
Banner
Banner
Pénzügyi adataggregátor nyert

Pénzügyi adataggregátor nyert

2018. május 4. 13:35

Egy pénzügyi adatgyűjtő megoldást, az Aggreg8.io-t választották a második alkalommal megrendezett FinTechShow legígéretesebb fejlesztésének.

Az Aggreg8.io személyes és céges pénzügyi adatokat (például banki tranzakciós és közműszámla adatokat) gyűjt össze elektronikusan és oszt meg harmadik feles szolgáltatókkal. A megoldással az ötletgazdák szerint számos ma működő folyamat (például hitelbírálat, könyvelés, számlabefizetés) válhat egyszerűbbé, gyorsabbá és költséghatékonyabbá a jelenleg ismert hagyományos megoldásokhoz képest. Ezúttal a FinTechShow legígéretesebb fejlesztésének az Aggreg8.io-t választották erről pénteken tájékoztatta az MTI-t a konferenciával egybekötött versenyt szervező FinTechGroup. 

A győztes csapat fejlesztői, Mudri György és Gémes Tamás a közlemény szerint elmondták: a projektjükkel hamarosan a környező országokban is megjelennek. A versenyre összesen közel negyvenen neveztek, főképp már valamilyen formában működő startupok. Közülük tizenketten a nagyjából négyszáz fős konferencia hallgatósága előtt is bemutathatták innovációjukat.  

Lemák Gábor, a FintechGroup igazgatója megjegyezte: a magyarországi bankok megmozgatták a fejlesztői közösségeket, hiszen 2016 óta csaknem ötszáz ötlet és prototípus köszönhető az innovációs programjaiknak. Azt is hozzátették: a biztosítók közül is egyre többen különböző inkubátor és startup programokat indítottak az elmúlt években.

Pr7
Forrás: MTI

Partneroldalak