2019. április. 25. csütörtök - Márk napja van
Banner
Banner
Banner
Ruszatom Szerviz-képviselet nyílt hazánkban

Ruszatom Szerviz-képviselet nyílt hazánkban

2018. augusztus 17. 14:14

A Ruszatom Szerviz, a Roszatom állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának tagvállalata, képviseletet nyitott Budapesten.

„Vállalatunkat többéves kapcsolat köti össze a magyar partnerekkel: a Paksi Atomerőművel való együttműködés keretében berendezéseket szállítunk, műszaki és egyéb tanácsadói szolgáltatásokat nyújtunk. Bízunk abban, hogy a magyarországi fióktelep megnyitása mindkét vállalat számára előnyös lesz” – közölte Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szerviz Rt. vezérigazgatója annak kapcsán, hogy bejelentették: a Ruszatom Szerviz, a Roszatom állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának tagvállalata, képviseletet nyitott Budapesten.

Az együttműködést más területeken is tervezik, amelyek között szerepel a képzési központok korszerűsítése, a jelenlegi berendezések cseréje, a Paks II. Atomerőmű személyzetének felkészítése az új blokkok biztonságos üzemeltetésére és egyéb projektek. A magyar iroda a Ruszatom Szerviz Rt. harmadik külföldi fióktelepe, a továbbiak Bulgáriában, illetve Örményországban találhatók.

Mint ismeretes, a Ruszatom Szerviz Rt. a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának tagvállalata. A cég az Oroszország határain kívül működő, VVER-technológiát használó atomerőművek számára nyújt teljes körű szolgáltatást az üzemeltetés és a javítás-karbantartás terén. A világ szinte összes olyan országban képviselteti magát, ahol VVER típusú nyomottvizes blokkokat üzemeltetnek. A Ruszatom Szerviz Rt. vezető szerepet tölt be Kínában, Iránban, Bulgáriában és Örményországban a VVER típusú blokkon zajló üzemidő-hosszabbítási, karbantartási, illetve korszerűsítési munkálatok fővállalkozójaként.

Pr7
Forrás: Ruszatom

Partneroldalak