2019. június. 27. csütörtök - László napja van
Banner
Banner
Banner
Sokan nem tudják, mire terjed ki a lakásbiztosításuk

Sokan nem tudják, mire terjed ki a lakásbiztosításuk

2018. november 30. 14:43

A magyarok mintegy fele nem tudja, milyen káreseményekre terjed ki a lakásbiztosítása az Aegon Magyarország felmérése szerint.

Biztosítással a válaszadók kétharmada, 62 százaléka védi az otthonát, ami jelentős növekedés a korábbi 47 százalékhoz képest. A felmérésből az is kiderült, hogy sokan, a megkérdezettek 56 százaléka egészítené ki ezt a biztosítást egyéb elemekkel, így életbiztosítással és egészségügyi szolgáltatásokkal. 

A legtöbben, a választ adók 41 százaléka, a tűzkártól félti leginkább az otthonát, ezt a betörés követi, mintegy egyharmados aránnyal. Már a korábbi felmérésben is a tűz és a betörés vezette a rangsort, szinte hajszálra ugyanilyen arányokkal. 

Idén azonban az a kérdés is szerepelt a felmérésben, hogy konkrétan mi okozott kárt az elmúlt időszakban. A csőtörést ugyan csupán a válaszadók 12 százaléka nevezte meg veszélyforrásként, ám a már bekövetkezett, konkrét káreseményeknél ez végzett az első helyen 34 százalékkal, viharkárral pedig 32 százalékban kellett szembesülniük a megkérdezetteknek.

Pr7
Forrás: MTI

Partneroldalak