2020. augusztus. 6. csütörtök - Berta napja van
Banner
Banner
Banner
Számos pozitív hatása van a csoknak

Számos pozitív hatása van a csoknak

2019. január 28. 9:47

Élénkítő hatása van a családi otthonteremtési kedvezménynek a demográfiára és a gazdaságra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénylő családokban már 230 ezer gyerek él, és további 45 ezer gyerek születését vállalták előre. Emellett emelkedik az új lakások száma is, 2018. első háromnegyed évében harminc százalékos növekedés volt 2017. azonos időszakához képest, és a teljes ingatlanforgalom is 6-7 százalékkal bővült – fejtette ki Rétvári Bence. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára leszögezte: elmondható, hogy élénkítő hatása van a családi otthonteremtési kedvezménynek a demográfiára és a gazdaságra.

Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában emlékeztetett, hogy már megvannak a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményei, a válaszok alapján hozott új intézkedéseket pedig Orbán Viktor miniszterelnök a február 10-ei évértékelőjén ismerteti majd.

Pr7
Forrás: MTI

Partneroldalak