2019. február. 23. szombat - Alfréd napja van
Banner
Banner
Banner
Százezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás

Százezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás

2018. augusztus 6. 16:59

Ezen a héten 283 településen, illetve százezer hektáron irtják a szúnyogokat az országos szúnyoggyérítési program keretében.

Százezer hektáron irtják ezen a héten, mintegy 283 településen a szúnyogokat az országos szúnyoggyérítési program keretében – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t. Mukics Dániel közölte: a szakemberek a Balatonnál, a Dunakanyarban, Budapesten a III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXI., XXII., XXIII. kerületben és Dunaújváros térségében pusztítják a vérszívókat.

Ugyanakkor a korábban elmaradt kezeléseket pótolják a Dráva mentén, Vas megyében, Szolnok környékén, a Csepel-szigeten és a Velencei-tó térségében is – tette hozzá. Emlékeztetett arra: a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés 16 hete zajlik. Eddig 968 települést és Budapest kilenc kerületét érintette és összesen 550 ezer hektáron permeteztek a szakemberek.

A katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon permeteznek. Továbbá az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést – közölte a helyettes szóvivő.

Pr7
Forrás: MTI

Partneroldalak