2018. december. 16. - Etelka napja van
Banner
Banner
Banner
Szupermenta: felértékelődött az élelmiszerbiztonság

Szupermenta: felértékelődött az élelmiszerbiztonság

2017. november 10. 11:39

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2014 novemberében a vásárlói tudatosság növelése érdekében indította el szemléletformáló kampányát, a Szupermentát. Ezalatt 40 termékkört vizsgáltak a NÉBIH szakemberei, s 1029 terméken mintegy 20 ezer laboratóriumi mérést végeztek.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Szupermenta szemléletformáló programja már három éve jelentkezik  különböző termékcsoportok teszteredményével. Az eddigi 36 hónap alatt 40 termékkör teljes körű vizsgálatát végezték el a hivatal szakemberei. A minőségi, biztonsági és vásárlói kedveltségi szempontból egyaránt körbejárt termékkörök között helyet kaptak feldolgozott élelmiszerek, alkoholos italok, zöldség-gyümölcsök, fűszernövények, fűmagok és állatgyógyászati készítmények is - közölte a NÉBIH.

A Szupermenta tesztek egyediségét az a komplex vizsgálati rendszer adja, ami magában foglalja a NÉBIH laboratóriumaiban végzett méréseket és a termékek hatósági ellenőrzését is. A vizsgálatsorozat eredményei bárki számára megismerhetők a program hivatalos felületén, a Szupermenta honlapon (www.szupermenta.hu). A program eddigi 3 éve alatt 40 termékkört vizsgáltak a NÉBIH szakemberei, 1029 terméken mintegy 20 ezer laboratóriumi mérést végeztek. A kedveltségi kóstolásokon 1000-nél is többen vettek részt.

A termékteszt program azonban nem csupán a vásárlóknak, hanem az előállítóknak, forgalmazóknak is szól. A Szupermenta terméktesztjén elért helyezés ugyanis bizonyíték a vásárlóknak és presztízs a gyártónak, forgalmazónak. Éppen ezért volt fontos mérföldkő a program során a Szupermenta embléma bevezetése, amelynek használatát 2015 novembere óta kérhetik a vizsgált termékcsoportok dobogós helyezettjei. Idén novemberéig 18 alkalommal éltek a gyártók, forgalmazók ezzel a lehetőséggel, így egy évig használhatják a Szupermenta emblémát a termékek csomagolásán vagy reklámfelületeiken.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/NÉBIH

Partneroldalak