2021. december. 5. - Vilma napja van
Banner
Banner
Banner
Tíz százalékkal bővült a belföldi turizmus forgalma

Tíz százalékkal bővült a belföldi turizmus forgalma

2019. január 24. 12:34

A belföldi turizmus forgalma mintegy tíz százalékkal bővült tavaly, a foglalások kétharmada egy-két éjszakára szólt, az emberek a szálláshelyeken átlagosan 46 830 forintot fizettek, az úticélokat tekintve pedig Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló voltak a legkeresettebbek.

Mintegy tíz százalékkal bővült tavaly a belföldi turizmus forgalma – közölte a Szállás.hu csütörtökön. A szállásfoglaló oldal adatai szerint a szálláshelyek közül az apartman, a vendégház és a panzió voltak a legnépszerűbbek, a vendégéjszakák többsége ezekbe a kategóriákba szólt.

A közlemény idézte Keresztes Nórát, a Szallas.hu marketing menedzserét, aki elmondta, hogy az átlagos foglalási érték a 2017-ben mért 44 178 forintról, 2018-ra 46 829 forintra nőtt. Hozzátették, hogy bár a legtöbb szállástípusnál emelkedett a foglalási érték, a 4-5 csillagos hoteleknél nyolc százalékos volt a csökkenés. A Szép-kártyás fizetéseknél a vendégek jellemzően 76 183 forintot fizettek a szállásokért, ez 26 százalékos növekedés 2017-hez képest.

Népszerű megyék, városok

A Szallas.hu foglalási statisztikái szerint a megyék közül Pest, Somogy és Heves, a települések közül pedig Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló mellett Szeged, Gyula, Pécs, Balatonfüred, illetve Zalakaros és Hévíz voltak a legnépszerűbbek. A turisztikai attrakciók közül a legnagyobb érdeklődés az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Zalakarosi Fürdő, a Festetics-kastély és a Harkányi Gyógyfürdő iránt volt. 

Keresztes Nóra elmondta, hogy a szomszédos országokba utazók többsége Zakopane-t, Krakkót, Szovátát és Torockót kereste fel. A portál jelenlegi adatai szerint a magyarok körében idén is Budapest, Hajdúszoboszló, Eger és Zalakaros a legnépszerűbb úticél.

Hunyor Erna Szofia
Forrás: Pr7/Szállás.hu

Partneroldalak