2019. augusztus. 22. csütörtök - Menyhért napja van
Banner
Banner
Banner
Új hitelprogram indulhat idén az agrárvállalkozások fejlesztésére

Új hitelprogram indulhat idén az agrárvállalkozások fejlesztésére

2019. január 23. 16:48

Új kamattámogatási hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére – mondta Nagy István agrárminiszter.

Az idei az építkezés évének tekinthető, a fejlődést a vidékfejlesztési program (vp) által már megítélt 620 milliárd beruházási támogatás ösztönzi – közölte Nagy István agrárminiszter szerdán, az idei AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. 

A tárcavezető szerint az ágazat versenyképességének javítása nemcsak a beruházásokon múlik, ezért készítették elő azt a törvénycsomagot, amelynek köszönhetően idén érdemben gyorsulhat az osztatlan közös földtulajdon felszámolása. Többek között idén megkezdi működését Nemzeti Öntözési Központ, de 2019-ben fontos feladat lesz a Digitális Agrárstratégia (DAS) elfogadása is – tette hozzá.

Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (Megfosz) elnöke kiemelte, hogy a Hungexpo és a szövetség közötti többéves megállapodásnak köszönhetően mintegy 35 ezer négyzetméteren mutatkozhatnak be az ágazati szereplők a szerdától szombatig tartó szakkiállításon. 

Pr7
Forrás: MTI

Partneroldalak