2018. december. 10. hétfõ - Judit napja van
Banner
Banner
Banner
Újabb gázcéget vett a magyar állami közműcég

Újabb gázcéget vett a magyar állami közműcég

2018. január 11. 16:57

A NKM Nemzeti Közművek Zrt. megvásárolta az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-t, az eladó a korábbi GDF-Suez, az ENGIE International Holding B. V.
 

Újabb gázcéget vett a magyar állami közműcég: megvásárolta az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-t, az eladó a korábbi GDF-Suez, az ENGIE International Holding B. V. – közölte a Nemzeti Közművek csütörtökön az MTI-vel. Az üzlet pénzügyi részleteit nem közölték, a vevő saját forrásaiból finanszírozta a felvásárlást. A lépéssel 23 ezer kilométerrel bővült a NKM Nemzeti Közművek földgázhálózata. 

A tájékoztatás szerint a tranzakcióval az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. részvénycsomagjának 100 százaléka került a Nemzeti Közművek tulajdonába, beleértve a társaság eszközeit és tudásbázisát, valamint a 23 125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózatát. Ezzel a Nemzeti Közművek teljes hálózati infrastruktúrája a földgázt és a villamos energiát is beleértve már meghaladja a 60 ezer kilométert.

A mintegy 500 munkavállalót foglalkoztató társaság Magyarország északnyugati és délkeleti részén 6 megyében (Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés) több mint 775 ezer lakossági és versenypiaci ügyfél földgázelosztását biztosítja. A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozta a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül.

Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a tranzakcióval az ország déli részén valósult meg először teljes egészében az, hogy a földgáz- és áramszolgáltatást, ideértve a biztonságos és folyamatos ellátáshoz szükséges földgáz- és áramhálózatot a Nemzeti Közművek biztosítja az ügyfelek számára. Hangsúlyozta, az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmilyen teendőjük nincs.

Forrás: Pr7/MTI

Partneroldalak