2019. február. 21. csütörtök - Eleonóra napja van
Banner
Banner
Banner
Varga Mihály: A kormány további amerikai befektetéseket ösztönöz

Varga Mihály: A kormány további amerikai befektetéseket ösztönöz

2018. július 12. 11:44

Az amerikai cégek jól érzik magukat Magyarországon, ezt jól mutatja az is, hogy több mint 1500 amerikai irányítású vállalkozás működik hazánkban, amelyek mintegy százezer embernek adnak munkát – jelentette ki Varga Mihály, miután magyar üzleti delegáció vezetőjeként a Tesla Fremont-i központjában tárgyalt.

Az Amerikai Egyesült Államok a második legfontosabb befektetőnek számít Magyarországon, mind az amerikai cégek leányvállalatainak hozzáadott értéke, mind pedig az általuk foglalkoztatottak száma alapján. A kormány további amerikai befektetéseket kíván ösztönözni Magyarországon –  fejtette ki Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint az amerikai cégek jól érzik magukat Magyarországon, ezt jól mutatja az is, hogy több mint 1500 amerikai irányítású vállalkozás működik hazánkban, amelyek mintegy százezer embernek adnak munkát

A tárcavezető a Tesla Fremont-i központjában megbeszéléseket folytatott, amelyen ismertette, a magyar autóiparban 177 ezer ember dolgozik, az ágazat tavaly nyolcezermilliárd forintot állított elő, így az ország ipari termelésének közel egyharmada innen származik. Magyarország az autóiparban elért erős pozícióit továbbra is szeretné megtartani, ezért abban érdekelt, hogy a jövőbe mutató technológiák érkezzenek az országba.


A magyar autóiparban 177 ezer ember dolgozik, az ágazat tavaly nyolcezermilliárd forintot állított elő Fotó: MTI

Mint mondta, 2012 és 2016 között hazánkban az autóipari kutatás-fejlesztésben résztvevők száma és a kutatásra fordított összeg is megduplázódott. A közép-európai térségben Magyarország az első ország, amely átfogó elektromobilitási koncepciót dolgozott ki, elősegítve ezzel a károsanyag-kibocsátás csökkentését, növelve az ország energiabiztonságát – tette hozzá.

Kedvező gazdasági környezet

Varga Mihály a PACCAR cégcsoport vezetőivel is találkozott, amely cég a DAF teherautók gyártója. A DAF Hungary Kft. immár kilenc éve vezeti a magyarországi forgalomba helyezési statisztikákat a nehéz-tehergépjárművek kategóriájában, a Magyarországon eladott új járművek egyharmada ilyen típus. A cég nemcsak Magyarországon, hanem Európában is tudta bővíteni eladásait, a folyamatos fejlődéshez pedig a hazai gazdasági környezet is kedvező feltételeket biztosít a vállalatnak.

Hunyor Erna Szofia
Forrsá: Pr7/Pénzügyminisztérium

Partneroldalak