2019. június. 27. csütörtök - László napja van
Banner
Banner
Banner
Világszinten harmadik helyen Budapest

Világszinten harmadik helyen Budapest

2019. január 9. 16:33

A kínai Xi’an és az indiai Ahmedabad után Budapesten nőttek legnagyobb mértékben az ingatlanárak az elmúlt évben, derül ki a Knight Frank globális lakáspiaci indexéből.

Budapesten 19 százalékos volt az ingatlanpiaci áremelkedés 2017 és 2018 harmadik negyedéve között, amelyet a Duna House adatai is alátámasztanak. A Duna House átlagosan 21 százalékos növekedést mért 2017 és 2018 harmadik negyedéve között Budapesten.

„A főváros egészét tekintve is folyamatosan emelkedő árakat tapasztalunk, de a legnagyobb mértékben a panellakások árai nőttek a tavalyi adatokhoz képest. Régiós szinten elérhetőbb árakon tudunk ingatlant vásárolni, mint a közeli Bécsben, Prágában vagy Varsóban” – közölte Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Közölték, a kínai Xi’an és az indiai Ahmedabad után Budapesten nőttek legnagyobb mértékben az ingatlanárak az elmúlt évben, derül ki a Knight Frank globális lakáspiaci indexéből. A Knight Frank listájának legjobb tíz helyezettébe Európából, fővárosunk mellett, Portó (16,6%), Rotterdam (15,7%) és Amszterdam (13,1%) kerültek be. A szomszédos fővárosok közül Zágráb végzett legelőrébb (16. hely), ahol 11,5 százalékos volt az áremelkedés. Zágrábot Bukarest követte, Románia fővárosa azonban csupán az 56. helyen zárt, 5,6 százalékos növekedéssel. Az index számításához a szerző hivatalos állami statisztikákat és a központi bankok adatait használta fel.

Pr7
Forrás: Duna House

Partneroldalak