2023. március. 31. péntek - Árpád napja van
Banner
Banner
Banner
Virtuális oktatással és sütivel lettek ők a legjobb fiatalok

Virtuális oktatással és sütivel lettek ők a legjobb fiatalok

2016. november 20. 19:12

Az ipari szakmák tanítását segítő módszert, illetve allergénektől mentes cukrásztermékeket készítenek azok a vállalkozások, melyek idén díjat nyertek a fiatal vállalkozók hetén. 

Pénteken zárult a 160 országban lezajló Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalom keretében, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által megrendezésre került Fiatal Vállalkozók Hete. Az érdeklődők idén Budapesten és számos vidéki helyszínen több mint száz előadáson vehettek részt ingyenesen. Az eseménysorozat végén átadták – idén nyolcadik alkalommal – az Országos Fiatal Vállalkozói Díjakat is.

Az elismeréssel a FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket tudja vállalkozó nagykövetté nyilvánítani és a többiek számára megmutatni, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag.

A díjat idén Oltványi Zsolt, a Mentes Cukrászüzem tulajdonosa kapta. Zsolt vállalkozásai, a Mentes és PaleoNasi olyan egészséges és finom desszerteket készítenek, amelyek lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatóak. A cukrászüzemek innovatív süteményei országszerte megtalálhatóak, s hálózatuk egyre csak növekszik. A termékeik természetes alapanyagokból, egy táplálkozás-szakértő vigyázói szemei előtt, a cukrászok határtalan fantáziájának eredményeképpen készülnek.

A 2016-os Jövő Reménysége Díj elnyeréséért is pályázhattak a "Vállalkozz Itthon!" TÁMOP-2.3.6.A "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban" projektek keretében létrejött vállalkozások tulajdonosai. Az elismerést az a fiatal vállalkozó kapta meg, aki a megalapítás óta a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta, fiatal kora ellenére is sikeres a gazdasági életben, és jó példaként szolgálhat társai számára.

A győztes végül a gyöngyösi Learn Virtual Europe Kft. ügyvezetője, Tóth Viktória lett. Viktória, Benusné Tóth Gabriella és ifj. Benus Ferenc vállalkozása oktató szimulátorok forgalmazásával és fejlesztésével foglalkozik hazai illetve külföldi piacokon. Ezek az eszközök alkalmasak arra, hogy az ipari szakmák oktatását támogassák, ezzel a képzést költséghatékonyabbá, modernebbé, érdekesebbé, pontosabbá teszik a XXI. század technológiájával.

A módszert többek között olyan területeken is bevetették már, mint a hegesztés, a festés-fényezés, a targoncavezetés, vagy a faipari szakmák. A cég szerint segítségükkel újra értéket nyerhet a fiatalok szemében az ipari szakmák elsajátítása, mert eszközeikkel lehetőségük adódik precízebben megtanulni az adott szakma rejtelmeit. Ezáltal magasabb színvonalú munkaerőt képviselhetnek a munkaerőpiacon, jobb kereseti kilátásokkal. A módszer az oktató bázisoknak is érdekes lehet, hiszen költségeiket csökkenteni tudják, oktatásukat környezettudatosabbá tehetik, valamint leendő tanulóik számára vonzóbbá tehetik képzéseiket.

 

Forrás: Pr7/FIVOSZ

Partneroldalak