2019. február. 21. csütörtök - Eleonóra napja van
Banner
Banner
Banner
Vissza nem térítendő támogatás indult a kkv-k tőzsdei felkészülésére

Vissza nem térítendő támogatás indult a kkv-k tőzsdei felkészülésére

2018. február 9. 16:37

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) támogatási szerződést írt alá a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) a hazai kis- és középvállalati szektor hatékonyságának növelése érdekében. A magyarországi kkv-k olyan vissza nem térintendő támogatást vehetnek igénybe a BÉT-től, amely a tőkepiaci finanszírozáshoz szükséges tudás megszerzésére, továbbá a tőzsdei megjelenés költségeinek a finanszírozására fordítható.

A Széchenyi 2020 keretében GINOP-1.1.7-17-2017-00001 azonosító számú, a „kkv- szektor hatékonyságának növelése elsősorban tőzsdei bevezetést szolgáló intézkedések biztosítása révén” tárgyban jelentetett meg felhívást 2017-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A BÉT sikeres pályázatának köszönhetően 2018. február 6-tól a BÉT GINOP mentoring programja keretében a hazai kis- és középvállalatok támogatásért fordulhatnak a Budapesti Értéktőzsdéhez a meghatározott nemzetközi képzésben részesülő-, illetve a tőzsdei megjelenés felkészülési költségeinek támogatásához – állt az Uzletresz.hu oldalon. A GINOP mentoring projekt két részből áll.

Az első projektelemmel a nemzetközi együttműködéssel megvalósuló képzési programban résztvevő kkv-k támogatják, a második projektelemmel pedig a kkv-k tőzsdei felkészülését, bevezetését.

Megtalálható a legkedvezőbb finanszírozási forma

A projekt első felében a BÉT célja egy európai képzési, mentoring szolgáltatásokat nyújtó együttműködés elindítása és közvetítése a célcsoport cégek számára. A nemzetközi együttműködésben a résztvevők a legfelkészültebb tanácsadóktól szerezhetnek új ismereteket és bővíthetik a kapcsolatrendszerüket. A program emellett lehetőséget biztosít a vállalkozások számára, hogy a legkedvezőbb finanszírozási formát megtalálják: legyen az hitel- vagy tőkeági, akár a BÉT-en keresztüli, forrásbevonás.

A BÉT törekvése, hogy elérhetővé tegye a tőkepiaci megjelenést a dinamikusan fejlődő középvállalatok számáraForrás: AFP/Martin Oeser

A projekt második elemének célja a középvállalatok tőzsdei felkészülésének támogatása, illetve a tőkepiacon keresztül történő forrásbevonás ösztönzése abban az esetben, ha a középvállalatok a pénzpiacokon egyáltalán nem, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz. A célcsoportot itt azok az érettebb középvállalkozások jelentik, amelyek nyitottak a transzparens tőzsdei működésre, de anyagi vagy tudásbeli hiányosságok miatt nem vállalkoztak a tőzsdei felkészülési folyamat megkezdésére.

A BÉT GINOP mentoring projektjének egésze kifejezetten azon vállalkozásokra fókuszál, amelyek felkészítésüket követően alkalmasak lehetnek a tőzsdei bevezetésre és/vagy vonzó befektetési lehetőséggel bírhatnak hazai intézményi vagy egyéni tőkebefektetők számára.

Pr7

Forrás: uzletresz.hu

Partneroldalak