2020. november. 24. kedd - Emma napja van
Banner
Banner
Banner
A pénzügyi-gazdasági terület továbbra is vonzó

A pénzügyi-gazdasági terület továbbra is vonzó

2018. június 25. 13:26

A társadalombiztosítási ügyintéző és a bérügyintéző OKJ-s képzések a legkedveltebbek – derül ki a Perfekt Zrt. a nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top 10-es listájából. A rangsor további helyein az adótanácsadó, valamint a pénztárkezelő és valutapénztáros képzések találhatóak. 

A Top 10-es lista  élvonalban nem történt nagy változás a Perfekt saját adatai alapján összeállított előző évi listához képest: továbbra is a pénzügyi-gazdasági képzések szerepelnek túlnyomórészt a hölgyek körében legnépszerűbbek között. Az idei rangsorban is a társadalombiztosítási ügyintéző, valamint a bérügyintéző képzések iránt volt legnagyobb a kereslet a hölgyek körében.

Mellettük még a vállalkozási mérlegképes könyvelő került dobogós helyre, míg a pénzügyi-számviteli ügyintéző negyedik lett. A sportedzői képzés ezúttal is előrébb lépett egyet, így került az ötödik helyre 2017-ben. Az államháztartási mérlegképes könyvelő a hatodik lett, két helyet javítva egy évvel korábbi szerepléséhez képest.


Ezúttal is szerepel az OKJ-s képzés TOP10-es listáján a pénztárkezelő és valutapénztáros      Fotó: MTI

Az adótanácsadó képzés megtartotta korábbi pozícióját, ezúttal is a hetedik helyen végzett, míg az IFRS mérlegképes könyvelő képzés három helyet rontott az előző évi listához képest. Ismét a kilencedik helyen végzett a pénztárkezelő és valutapénztáros OKJ-s képzés. A tavalyi tizedik, az állatgondozó, lekerült a listáról, helyét a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző vette át.

Több nő képezte tovább magát

Akárcsak 2016-ban, tavaly is a nők jelentkeztek nagyobb arányban a Perfekt képzéseire, nagyjából kétszer annyian, mint a férfiak. A hölgyek és a férfiak is a 25 és 34 év közötti korosztályból vállalkoztak a legtöbben egy-egy képzés elvégzésére. A nőknél ezenkívül még nagy arányban iratkoztak be OKJ-s képzésre a 15 és 24 és a 35 és 44 év közöttiek. A 35-44-es korosztályból szintén sokan ültek vissza az iskolapadba a férfiaknál. A nők körében továbbra a pénzügyi-gazdasági tanfolyamok voltak népszerűek, a férfiaknál pedig ezúttal is nagyobb arányban jelentkeztek ipari képzésekre, azon belül is a gépkezelői területre.

Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint egyre több fiatal jelentkezik OKJ képzésre, amit jól mutat, hogy 2017-ben a tavalyihoz képest tovább növekedett a 15 és 24 év közötti jelentkezők száma. Sokan ugyanis hamar felismerik, hogy egy OKJ-s képzés elvégzése jó belépő lehet a munkaerőpiacra, és sokféle élethelyzetben elvégezhető, legyen szó friss álláskeresésről, karrierváltásról, előrelépésről vagy kismamaság alatti felkészülésről.

Hunyor Erna Szofia
Forrás: Pr7/Perfekt Zrt.

Partneroldalak