2018. június. 20. szerda - Rafael napja van
Banner
Banner
Banner
Csaknem 300 új munkahely Borsodban

Csaknem 300 új munkahely Borsodban

2017. február 3. 12:45

Közel 300 új munkahely jön létre Felsőzsolcán egy 700 millió forintos alumíniumipari beruházásnak köszönhetően.

Magyarország fejlődése és gazdaságának sikere nagymértékben azoktól a vállalkozásoktól függ, amelyek képesek az innovációra és az újítások gyors ipari alkalmazására - hangsúlyozta Varga Mihály a felsőzsolcai Aluinvent Zrt. gyártócsarnokának ünnepélyes átadásán.

A mintegy hétszáz millió forintos beruházás teljes egészében hazai fejlesztésként valósult meg, a cég tervei szerint a kapacitások kiépítésével közel 300 új munkahely jöhet létre.

Napjainkban minden fejlett ipari ország esetében fontos kérdéssé vált a versenyképesség és a növekedés ütemének emelése, az új iparpolitikák kidolgozása és a nemzetközi kereskedelem élénkítése – emelte ki Varga Mihály.

Mint mondta: hazánk kedvező helyzetben van, mivel a kormány már évekkel ezelőtt olyan gazdaságpolitikát alakított ki, amelynek középpontjában ezek a kérdések állnak. A középtávú jövő kilátásairól szólva elmondta: kiegyensúlyozott, fenntartható és gyorsuló ütemű növekedéssel számolnak, a bővülés üteme 2017-ben és 2018-ban is meghaladhatja a 4 százalékot.

A szakminiszter rámutatott: a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhető, hogy egyszerre lehet jelentős bérintézkedéseket és jelentős adócsökkentéseket elindítani. Azt várjuk, hogy ezek az intézkedések jelentősen javítják majd a gazdaság hatékonyságát és versenyképességét – fogalmazott Varga Mihály. Döntések sorozatával sok százmilliárd forintot hagy a munkahelyeket létrehozó és fenntartó hazai gazdasági szereplőknél a kormány – szögezte le a tárcavezető.

Varga Mihály arra is kitért, hogy a magyar vállalkozások megfelelő forrásokhoz jutását is segítik. Az Európai Uniótól származó támogatások nagyobb részét a gazdaság fejlesztésére fordítja a kormány, ugyanakkor a miniszter fontosnak nevezte a hitelezés beindításáért meghozott intézkedéseket is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye is kivette a részét az ország fejlődéséből, 2015-ben már Borsod volt a régió legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó megyéje – emelte ki Varga Mihály. Ezek a kedvező folyamatok tükröződnek a munkaerő-piaci adatokban is: a foglalkoztatottak száma 2010 és 2016 harmadik negyedéve között az országos átlagnál gyorsabb ütemben, több mint 20%-kal emelkedett.

Jelentős javulást és felzárkózást jelez az is, hogy míg 2010-ben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt a legmagasabb a munkanélküliség, addig 2016-ban már a 15. helyen állt a megyék rangsorában – emlékeztetett a nemzetgazdasági miniszter.

 

Forrás: Pr7/Kormany.hu

Partneroldalak