2018. július. 15. - Henrik napja van
Banner
Banner
Banner
Itt az álláskeresés új dimenziója

Itt az álláskeresés új dimenziója

2017. június 6. 13:17

Napjainkban egyre nagyobb problémát jelent a hazai vállalatok számára a szoftver- és mobilalkalmazás- fejlesztő munkavállalók toborzása. Magyarországon közel 15 ezer szakember hiányzik az informatikai szektorból, rengeteg az üres IT-pozíció. Júniustól már hazánkban is elérhető az a toborzó rendszer, amely megoldást jelenthet a problémáka.

A Techloop.io egy olyan kétoldalú online piactér, amely közvetlen kapcsolatot hoz létre az álláskereső számítástechnikai szakemberek és a munkáltatók között. Az oldalt 2015 decemberében indították el Prágában, 2016 végén pedig már a Cseh Köztársaság vezető IT-toborzó platformjává vált. Idén februártól Szlovákiában, májustól pedig Magyarországon is elérhető a rendszer, többszáz magyarországi álláskereső és hirdető jelenlétével.

Az IT-toborzó rendszer a vállalatok számára nagy számú jelöltet kínál drága szolgáltatási díj nélkül. Az applikáción jelenleg több mint tízezer regisztrált álláskereső van, és ez a szám folyamatosan emelkedik. Csehországban 7500, Szlovákiában 2500 regisztrált tagja van, Magyarországon pedig már az indulás első öt napja alatt ötszáz IT szakember töltötte fel önéletrajzát a rendszer segítségével. A platform, IT szektorban jártas készítői úgy vélik, a hagyományos informatikai toborzási módszerek mind a munkakeresők, mind a munkaadók számára egyre több esetben sikertelenek. Az oldal éppen azért jött létre, hogy egy olyan közös felületet teremtsen, mely mindkét fél számára megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a kiválasztási folyamatot.

"Akárcsak Csehország vagy Szlovákia esetében, meggyőződésem, hogy a magyar IT-munkaerőpiac kihívásaiban, vagyis az informatikus munkaerőhiány kezelésében, és a toborzás könnyítésében is segítséget nyújthat fejlesztésünk. A virtuális IT munkaerőpiacon Közép-Európában már megkerülhetetlenek vagyunk, és bízunk abban, hogy miután Magyarország is „Techloop ország” lett, itt is többszáz sikeres munkakapcsolatnak jelentjük majd az első állomását az IT szektorban" – mondta el véleményét a három alapító egyike, João Duarte.

A program előnye, hogy a profilok igény esetén anonimitást biztosítanak, így a munkahelyváltáson gondolkozó jelentkezők is nyugodtan használhatják. Az oldal szolgáltatása az álláskeresők számára díjmentes. A pályázók és az alkalmazottakat kereső vállalatok a rendszeren keresztül könnyen megszervezhetik az interjút is, ráadásul irreleváns e-mailek és tolakodó toborzók jelenléte nélkül, így egy letisztult felhasználói élményt ad a Techloop. További különlegessége a toborzó platformnak, hogy a rendszeren keresztül érkezett állásajánlatot elfogadó szakembereket ötszáz eurós bónusszal jutalmazza. A Techloop.io elmúlt két évből származó, összesített adatai alapján a pályázók az átlagnál magasabb, megközelítőleg 1800 eurós fizetéssel számolhatnak.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/Techloop.io

Partneroldalak