2020. október. 26. hétfõ - Dömötör napja van
Banner
Banner
Banner
MKEH: újabb két pénztárgép hozható forgalomba

MKEH: újabb két pénztárgép hozható forgalomba

2013. november 25. 17:00

Megkezdhető az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. egy-egy pénztárgépének forgalomba hozatala, a gépek megfelelnek az előírt követelményeknek - közölte a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH). Az Országos Kereskedelmi Szövetség arra hívta fel a figyelmet, hogy csak a már engedélyezett típusokra leadott megrendelések minősülnek érvényesnek.

A MKEH tájékoztatása szerint az Alt Cash A017 számon engedélyezett SAM4S NR-300 ONLINE típusú pénztárgépének, valamint a Japán Cash Company A018 számon engedélyezett S&E NR-300 ONLINE típusú pénztárgépének végleges tesztelése befejeződött. A hiánypótlásként bemutatott pénztárgépek tesztelése során megállapították, hogy a gépek az előírt műszaki-, informatikai- és dokumentációs követelményeknek megfelelnek, forgalomba hozataluk megkezdhető - áll a honlapon.
Az OKSZ hétfői közleményében emlékeztetett rá, hogy rendkívüli érdeklődés kísérte az NR-300 típusú pénztárgép forgalmazásának engedélyezését, miután az Alt Cash 80 ezer megrendelést kapott a pénztárgépcserére kötelezettektől az elmúlt hónapokban, és a forgalmazó egy másik géptípusa nem kapott forgalombahozatali engedélyt.
Az OKSZ információi szerint a korábban elutasított NR-270 típusú pénztárgépet újra engedélyezteti az Alt Cash Kft. A kereskedelmi szövetség azt javasolja az Alt Cash Kft-nek korábban rendelést adó vállalkozásoknak, hogy haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a forgalmazóval és annak viszonteladóival, és az új jogszabályoknak megfelelően járjanak el.
Az OKSZ külön is felhívta a figyelmet arra, hogy a korábban elutasított NR-270 típusú pénztárgépre leadott megrendelések jelenleg nem érvényesek, ezért az engedélyezett másik típusra, az NR-300-ra új megrendelést kell leadni.
A szervezet közleményében kitért arra is, hogy a pénztárgép-forgalmazóknak november 25-éig kell visszaigazolniuk a megrendelést a vásárlóknak.
Az MKEH október 28-án közölte, hogy az Alt Cash Kft. részére kiadott A004 forgalmazási engedélyszámú, SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazási engedélyét visszavonta. A hivatal határozata alapján a pénztárgép a vonatkozó rendelet szerinti műszaki és informatikai követelményeknek nem felel meg.
Jelenleg 13 forgalmazó összesen 24 pénztárgépének van jogerős forgalmazási engedélye.


Forrás: MTI

Partneroldalak