2018. május. 20. - Bernát, Felícia napja van
Banner
Banner
Banner
Október is jó hónap volt a boltoknak

Október is jó hónap volt a boltoknak

2016. december 16. 14:32

Októberben 2,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene az előző év azonos időszakához képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,6, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 4,4, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,2 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az októberi országos kiskereskedelmi forgalom 45 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 39 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott. 

Az élelmiszer-kiskereskedelem 77 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,6 százalékkal nőtt októberben, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 2,0 százalékkal csökkent.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem szinte minden üzlettípusában növekedtek októberben az eladások az előző év azonos időszakához képest. Legnagyobb mértékben az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 3,1 százalékos részesedésű csomagküldő és internetes kiskereskedelmi volumen emelkedett, 16,5 százalékkal , folytatva az évek óta tartó bővülést. 

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 5,7 százalékkal csökkentek októberben.

Az év tizedik hónapjában az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 853 milliárd forint volt.

Az év első tíz hónapjában a forgalom volumene naptárhatástól megtisztított adatok szerint 4,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,3 százalékkal nőtt az értékesítés volumene a január-októberi időszakban.

 

Forrás: Pr7/MTI

Partneroldalak