2022. január. 19. szerda - Sára napja van
Banner
Banner
Banner
Tavaszi exporttréning kezdődött a hazai cégeknek

Tavaszi exporttréning kezdődött a hazai cégeknek

2016. március 8. 11:43

Márciusban már nyolcadik alkalommal rendezi meg az Exportakadémiát a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a külpiacokat megcélzó hazai kis- és középvállalkozások számára. Összesen 24 cég kapott helyett a mostani előadásokon, ugyanakkor aki lemaradt, az legközelebb ősszel kapcsolódhat be a következő tréningbe.

Március 2. és 30. között, 24 exporttevékenységének bővítésében érdekelt kis- és középvállalkozás részvételével szervezte meg az MNKH az Exportakadémia tréningsorozatát – tájékoztatott honlapján a társaság. Azt írták, a vállalkozások versenyképességének erősítését célzó, átfogó menedzsmentképzés célja, hogy hozzájáruljon a magyar kis-és középvállalkozói (kkv) szektor külpiaci jelenlétének hatékonyabbá tételéhez, az összexporton belüli részarányának növeléséhez. A háromszor kétnapos tréning tematikája külpiac-orientált, és stratégiai gondolkodásmódot ad, olyan témákkal, mint a változásmenedzsment, piacelemzés, innováció, marketing, külkereskedelmi ügyletek tudnivalói, logisztika, finanszírozási kérdések és tárgyalástechnika.


Forrás: MNKH

A nyolcadik alkalommal megrendezett Exportakadémián 22 elismert tréner, továbbá sikeres magyar exportőrök osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a résztvevőkkel. S, ami igazán értékes: a résztvevő cégek vezetői támogatást kapnak exportstratégiájuk elkészítéséhez is. A 24 cégképviselő többek között a kutatás-fejlesztés, technológia transzfer, élelmiszeripar, elektronika, pelletgyártás, szoftverfejlesztés területéről érkezik, közülük a többség már együttműködő partnere a kereskedőháznak. A MNKH célja, hogy az exportképes magyar kis- és középvállalkozások termékeinek külpiacokon való megjelenését támogassa. A vevő és az eladó közötti ügyletet teljes körűen menedzseli, a partnerek megtalálásától kezdve az üzletkötés sikeres véghezviteléig.

„A tréningsorozat az MNKH által nyújtott komplex szolgáltatások közé tartozik, azt a szemléletmódot tükrözve, hogy a magyar kkv-k külpiaci tevékenysége előtt álló akadályokat széleskörű fejlesztési lehetőségek biztosításával lehet a leghatékonyabban leküzdeni. Így ez a képzés egy fontos háttértámogatást jelent az üzleti kapcsolatépítés, a pénzügyi finanszírozás megteremtése mellett” – mondta el Ducsai-Oláh Zsanett vezérigazgató.

A program továbbá kiváló alkalmat teremt arra, hogy a résztvevők egymástól is tanuljanak, tapasztalatot cseréljenek. Az Exportakadémiát végzett cégvezetők áprilisban a tréning haladó szintű változatára is jelentkezhetnek, amelyre szeptember-októberben kerül sor.

 

Forrás: Pr7/MNKH

Partneroldalak