2017. március. 30. csütörtök - Zalán napja van
Banner
Banner
Banner

Magazin

Jobbat külföldről, rosszabbat Magyarországról?

Jobbat külföldről, rosszabbat Magyarországról?

2017. március 29. 9:31

Magyarországon az Alaptörvény védi a fogyasztók jogait, érdekeik védelme alkotmányos alapjog: nem engedhető meg, hogy a magyar vásárlók asztalára rosszabb minőségű élelmiszer kerüljön, mint külföldön –közölte a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).

Elkészült a hazai autós szabálytalanságok toplistája

Elkészült a hazai autós szabálytalanságok toplistája

2017. március 28. 11:11

A szemetelés, a követési távolság figyelmen kívül hagyása, a jobbra tartás elmulasztása, illetve az index mellőzése a legjellemzőbb látható szabálytalanságok a hazai autósok szerint. Sokak szerint a sofőröknek javára válna, ha időközönként újra kellene vizsgázniuk a KRESZ-ből.

Ezt teheti, ha a nyaralását elrontja a szolgáltató

Ezt teheti, ha a nyaralását elrontja a szolgáltató

2017. március 27. 13:41

Itt a várt jó idő, egyre többen kelnek útra, vagy foglalják le a nyaralásukat. Az örömbe néha üröm is vegyül, ha például nem azt a minőségű szállást vagy ellátás kapjuk, amire befizettünk. Arról, hogy mit tehetünk ilyen esettekben, ajánlást fogalmazott meg a Budapesti Békéltető Testület (BBT).

Így juthat lakáshoz huszonévesen

Így juthat lakáshoz huszonévesen

2017. március 24. 11:40

A lakásvásárlásé az első hely a konkrét megtakarítási célok listáján Magyarországon. Jelenleg is minden harmadik ember erre spórol. Az átlagosan huszonegy évesként elkezdett takarékoskodásból nagyjából hét év alatt lesz meg az első lakáshoz szükséges önerő. Ennyi idő alatt azonban a legtöbben félmillió forintot hagynak veszni egy kis figyelmetlenség miatt.

Javulhat a kkv-k versenyhelyzete

Javulhat a kkv-k versenyhelyzete

2017. március 24. 11:16

Erősödhet a kkv-k piaci pozíciója, a vállalkozások negyede véli úgy, hogy egy éven belül javulhat versenyhelyzete – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

Megugranak idén a fizetések a kisvállalkozásoknál

Megugranak idén a fizetések a kisvállalkozásoknál

2017. március 24. 9:51

Több hazai kis- és középvállalkozásnál is 10-12 százalékkal nőnek ettől az évtől a fizetések, emellett az egyéb kiegészítő juttatások mértékét is emelik a vállalkozók. A munkakörülményeket javító intézkedésekről szintén sikeres megállapodások születtek.

Jelentős változásokra kell felkészülnie a hazai vállalatoknak

Jelentős változásokra kell felkészülnie a hazai vállalatoknak

2017. március 23. 15:37

A 2018 májusában hatályba lépő egységes európai adatvédelmi rendelettől, az az a GDPR-től leginkább azt várja a piac, hogy a vállalati ügyfelek nagyobb biztonságban tudhassák legfontosabb adataikat. Az EY Magyarország szakértője arra hívja fel a figyelmet, hogy a GDPR rendeletnek való megfelelés nem kizárólag jogszabályi, sokkal inkább technikai kérdés is.

A szabadság szent, de nem sérthetetlen

A szabadság szent, de nem sérthetetlen

2017. március 23. 12:10

A rendes évi szabadság kiadása a munkaadó feladata, de a munkavállalót is megilletik jogosultságok – derül ki a MAZARS legfrissebb összefoglalójából. A dolgozó mindössze évi hét nap kivételéről dönthet és megmaradt szabadságát is csak kivételes esetben viheti át a következő évre. Biztonságban viszont még akkor sem érezheti magát teljesen, ha már elutazott: főnöke a törvény által meghatározott kivételes esetekben akár haza is rendelheti.

Ökogazdálkodásba csak ökovetőmagot

Ökogazdálkodásba csak ökovetőmagot

2017. március 23. 10:55

A biogazdálkodás egyik alapelve, hogy az öko növénytermesztés során csak ökotanúsítással rendelkező vetőmagokat szabad vetni. Jelenleg a hazai szaporítású ökovetőmagból hiány van, ezért a hatóság felhívja a vetőmag-szaporítók figyelmét, hogy, akik még nem tették, azoknak érdemes terméküket regisztrálni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) rendszerében.

Ilyen a sikeres üzletember

Ilyen a sikeres üzletember

2017. március 23. 10:12

Az íróasztalnál ülve vagy egy gyümölcsöző tárgyaláson keveseknek jut eszébe, hogy sikeres üzletemberként nem sokban különbözik az élsportolóktól. Pedig ahhoz, hogy valaki komoly sikereket érjen el az üzleti világban, jól teszi, ha a profi sporthoz nyúl inspirációért. Kenyeres András, a férfi vízilabda válogatott coach-a szerint az üzleti világ nem is olyan sokban különbözik a medence világától.

864 találat (1/87 oldal)

Partneroldalak