2019. augusztus. 22. csütörtök - Menyhért napja van
Banner
Banner
Banner
Így lehet szingli anyaként sikeresen vállalkozni

Így lehet szingli anyaként sikeresen vállalkozni

2017. július 10. 11:53

Egy saját vállalkozás felépítése és fenntartása kihívásokkal teli feladat, különösen, ha mindemellett egyedülálló édesanyaként is helyt kell állni. Az útja mindenkinek más: míg valakinek egy jobb életszínvonal megteremtése, másoknak talán éppen gyermekeik adták a sorsfordító ötletet ahhoz, hogy valami igazán újba kezdjenek.

Anyának lenni nem hátrány. Azt gondolhatjuk, attól lesz valaki jó vezető, ha minden nap száz százalékon pörög, és egyfolytában dolgozik. A való életben tudjuk jól, nem ebben áll a titok: a helytállás valóban sok energiát felemészt, de a siker záloga korántsem fekete vagy fehér. Egyedülálló anyaként, ha olyan készségekkel és képességekkel rendelkezik, melyek könnyedén összekapcsolhatók a vállalkozás hatékony működésével, mint például a nagyfokú kreativitás, hatékony költségvetés-kezelés, jó problémamegoldó képesség, sikerre van ítélve az ötlet - véli Kate Taylor, az Entrepreneur.com riportere.

Szerinte mindenben és mindenhol meg kell találni az inspirációt. Ezzel együtt el kell kerülni azokat a negatív helyzeteket, amelyek megzavarnak, kizökkentek. Nem szabad elveszíteni a hitet, és ne bénítson meg senkit a félelem. Vállalkozni és anyának lenni egy személyben nem a 8-17 óráig tartó munkaidőről szól. Bármilyen kimerültnek érzzük magunkat, a legjobb megoldás, ha végiggondolju, miért is tesszük mindezt – és a jó humorérzék is sokat segít. Legyen büszke magára.

Keressen megoldást. Azt szeretné, bárcsak egyszerre két helyen lehetne? A családot a munka részévé kell tenni: tekintsen úgy a gyermekeire, mint vállalkozása legfőbb munkatársaira. És ne aggódjon. A gyors tempó ellenére gyermekei elsajátítják azt a fajta önállóságot, amely később csakis előnyükre válik.

Ne görcsöljön a tökéletes munka-magánélet egyensúly fenntartásán. Bárhogy igyekszik, mindig lesz olyan, hogy vállalkozása nagyobb figyelmet kap, mint gyermekei – és fordítva. Mindenekelőtt célszerű proaktívnak lenni, és úgy alakítani ki a szabályokat, hogy azok mind a munkában, mind a családdal együtt töltött időt segítik és megkönnyítik.

„A networking a legfontosabb egy vállalkozó, egyedülálló anya számára, ugyanis kapcsolatok és ajánlások nélkül sokkal nehezebb értékesíteni egy terméket vagy szolgáltatást. Mindemellett a kapcsolati tőke megléte a magánélet és a munkahely közötti egyensúly kialakításában is segíthet. Megfelelő ismertségekkel könnyen megtalálhatjó a megfelelő üzleti partner, ezért fontos, hogy tudatosak legyenek a kapcsolatépítésnél. A segítséget viszont ne csak keresse, hanem viszonozza is azt, ahogyan az” Aki ad, az nyer!®” filozófiát követő Business Network International tagjai is teszik” – foglalta össze Dulicz Éva, a ZAP Humán Solution Kft. projektvezetője, egy gyermek édesanyja. 

Pr7

Forrás: FERLING

Partneroldalak