2018. június. 25. hétfõ - Vilmos napja van
Banner
Banner
Banner
Korábban foglaltuk le a nyári utazásokat, mint tavaly

Korábban foglaltuk le a nyári utazásokat, mint tavaly

2017. július 10. 10:02

Több mint egy héttel korábban foglaltuk le a tavalyi évhez képest a nyaralásunkat idén - derült ki a Wizz Tours online utazási szolgáltató közép-európai országokat összehasonlító nyári foglalási adataiból. Talán meglepő, de a lengyel és a román utazókkal összehasonlítva mi, magyarok tartjuk a legfontosabbnak a nyaralást, és ennek megfelelően mi is költünk fejenként a legtöbbet nyári utazásainkra.

A magyar, a román és a lengyel utazók több ezer idei foglalását vetette össze Wizz Tours június 30-ig, tehát az első igazi nyári hónap végéig bezárólag. Ezekből az adatokból derült ki, hogy míg tavaly átlagosan 44 nappal az utazás előtt foglaltunk, idén több mint egy héttel korábban, átlagban 52 nappal indulás előtt már lefoglaltuk a nyári utakat. "A nyári utazási szezon zárásakor ezek a számok várhatóan valamennyivel alacsonyabbak lesznek, hiszen csak most érkezünk el a last minute utak legfőbb foglalási és utazási időszakához, de a trend valószínűleg az év végéig megmarad" - mondta el Csanálosi István, a Wizz Tours ügyvezetője.

A három közép-európai országból Magyarország látványosan kiemelkedik a nyaralási kedv szempontjából. Míg az összes utazást tekintve Romániában 44  százalék, Lengyelországban 45 százalék a nyaraló úticélok aránya, addig nálunk ez a szám közel hatvan százalék a Wizz Tours éves mintájában. A májustól kezdődő nyári időszakban pedig természetesen még magasabb, hetven százalék fölé emelkedik a nyaralások foglalási aránya a magyar utazók körében. "A nyár persze mindenhol a fő utazási szezon, de Magyarországra ez fokozottan igaz, ami azt is jelenti, hogy nálunk sokkal alacsonyabb a szabadidős utazók körében a városlátogatások aránya" - mutatott rá Csanálosi István.

A nyaralás fontosságát az is jelzi, hogy a három ország összehasonlításában messze mi költünk a legtöbbet fejenként a nyári utazásra. Átlagosan több mint 400 euró, azaz közel 125 ezer forint értékben foglalnak fejenként a magyarok nyári szabadságukra, ez jóval magasabb, mint a 300 eurós, azaz nagyjából 93 ezer forintos lengyel, vagy a 330 eurós, tehát valamivel százezer forint feletti román átlag. Persze vannak szélsőségek is: idén a legdrágább Wizz Tours foglalás Magyarországról egy fejenként 580 ezer forintos dubaji út volt, míg a leginkább pénztárcabarát nyaralás díját az az utazó nyerte, aki fejenként alig 27 ezer forintért tudott repülőjegyet és szállást foglalni Burgaszba.

"Azt látjuk, hogy szinte minden tengerparti úticélra jelenleg is elérhető a fejenkénti százezer forint alatti csomagár - legyen szó a görög szigetekről, Rodoszról, Krétáról, de Málta és akár a Kanári-szigetek is ezen a szinten mozognak, tehát olcsóbbak idén, mint tavaly" - mondta el Csanálosi István. 

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/Wizz Tours

Partneroldalak