2023. június. 5. hétfõ - Fatime napja van
Banner
Banner
Banner
Sok időt spórolhatunk az internetes szolgáltatásokkal

Sok időt spórolhatunk az internetes szolgáltatásokkal

2018. december 3. 10:43

Az ünnepek közeledtével egyre többen díszítik fel otthonaikat, sütnek mézeskalácsot, vagy szaladgálnak boltról boltra az ajándékokért. A digitalizáció azonban most is segítségünkre lehet, hogy több idő maradjon arra, ami igazán fontos. 

A CIB Bank Nagy időbevallás kutatása szerint a megkérdezettek majdnem negyven százaléka az online bevásárlásra esküszik, hiszen a házhozszállítással és a friss készletadatokkal felszerelt weboldalak több mint öt órát spórolnak meg éves szinten az időnkből. A pénzintézet azt javasolja: ahelyett, hogy az élelmiszerbolt pultjai között kóborolva szembesülnénk azzal, hogy épp kifogytak a család kedvenc szaloncukrából, vagy nincs elég mézeskalács-fűszerkeverék, bátran vegyük igénybe az országos üzletláncok online bevásárlás opcióját. 

Naponta átlagosan két órát fordítunk a ház körüli feladatok elvégzésére, de ebbe nem tartozik bele az az idő, amit a karácsonyi menüsor kitalálására fordítunk. A digitalizáció abban is a kezünkre játszik, hogy tökéletes és mindenki számára élvezhető ebédekkel és vacsorákkal tehessünk szeretteink kedvére. Az Androidos eszközökre elérhető Receptkereső alkalmazás segítségével a legnépszerűbb hazai oldalakon található receptek között böngészhetünk, az App Store-ból (iOS) letölthető Receptelő alkalmazással pedig megtalálhatjuk a tökéletes karácsonyi fogásokat, és meg is oszthatjuk másokkal kedvenc ünnepi receptjeinket.

Egyre népszerűbbek az élményajándékok

Örökös kérdés, hogy mivel ajándékozzuk meg szeretteinket, családtagjainkat. Tárgyak esetében fennáll a lehetősége, hogy nem találjuk el az illető ízlését, vagy hogy már van neki egy ugyanilyen. Ha tehát igazán különleges meglepetést szeretnénk szerezni, válasszunk élményt. A Nagy időbevallás kutatás résztvevőinek 38 százaléka interneten keresztül foglal koncert- vagy színházjegyeket, a megkérdezettek negyede szerint ezzel a digitális megoldással több mint évi öt órát spórolnak meg. Mielőtt azonban nekiállnánk családi élményeket, zenei és művészeti programokat böngészni például a Jegy.hu weboldalon, érdemes megbeszélni a barátainkkal, ki mikor ér rá, esetleg óvatosan kipuhatolni, milyen darabot vagy előadót szeretnének látni. A Facebook Messenger applikációja nem csupán csoportbeszélgetésre ad módot: akár a konkrét programokról is dönthetünk az alkalmazáson belüli szavazással.


A házhozszállítással és a friss készletadatokkal felszerelt weboldalak több mint öt órát spórolnak meg éves szinten az időnkből
Stockphoto

A karácsonyi ünneplés elengedhetetlen része a távoli hozzátartozók, nagymamák meglátogatása, azaz a nagy bejglitúra. Mivel minden család úton van karácsony másod- és harmadnapján, sajnos gyakran kerülhetünk dugóba, ami a vendéglátóinknak is kellemetlen órákat okozhat.  A népszerű GPS-applikációk az aktuális közlekedési helyzet mutatása mellett alternatív útvonalakkal is segítenek. A Waze alkalmazásában ezen előnyök mellett magunk is jelezhetjük, ha valahol akadályt, torlódást látunk, így megkönnyíthetjük mások utazását. A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek 57 százaléka használ valamilyen útvonaltervező alkalmazást, és nemcsak azért, hogy odataláljon az aktuális célállomásra: 73 százalékuk érzi úgy, hogy jelentős időt spórolhat használatukkal.

Amellett, hogy az ajándékokról és a karácsonyi menüről gondoskodunk, nem szabad elfeledkeznünk a „szokásos” kiadásokról sem. A számlák, fenntartási költségek, lakbér sajnos nem tűnik el a karácsony alkalmával, így, hogy ne költekezzünk túl, a rezsit is kalkuláljuk bele az évvégi büdzsébe. A banki és a rezsiszámlák befizetéséhez a CIB kutatása szerint a megkérdezettek 43-46 százaléka használ digitális megoldást, amivel nagyban felgyorsíthatjuk az ügyintézést. A CIB Bank Mobilalkalmazással például búcsút mondhatunk a sorban állásnak és a hagyományos számlabefizetésnek, hiszen a csekkbeolvasó segítségével pillanatok alatt rendezhetjük kiadásainkat, és a karácsonyi készülődésre koncentrálhatunk. 

Pr7
Forrás: CIB Bank

Partneroldalak