2021. szeptember. 24. péntek - Gellért napja van
Banner
Banner
Banner
Spóroljon beruházással – videó

Spóroljon beruházással – videó

2014. november 11. 15:11

Hosszú távú, de biztosan megtérülő beruházás lehet az épületek megfelelő hőszigetelése, mellyel akár harmadára csökkentheti fűtési – és hűtési – költségeit. Kanyuk László, a Knauf Insulation Kft. marketingvezetője a Profit7-nek elmondta: az átlagos, ötvenéves élettartam alatt több mint négyszer hozza vissza árát a szigetelésre költött pénz. 

Az ország energiafogyasztásának megközelítőleg 40 százalékát a háztartások adják, míg az EU most elfogadott új, 2030-ig szóló energiahatékonysági keretirányelve 27 százalékos energiafelhasználás-csökkenést irányoz elő a tagországok számára. Ezt nehéz anélkül elérni, hogy ne fejlesztenénk a lakóházak hatékonyságát. Ezen a téren egyébként bőven van még hova fejlődni, a Knauf Insulation adatai szerint hazánkban 10-ből mindössze 1 épület tekinthető energiahatékonysági szempontból korszerűnek.

A hőszigetelésbe való beruházás nem rögtön térül meg, de hosszú távon mindenképpen megköszöni majd pénztárcája. A Knauf Insulation és a Pannon Építőműhely Kft. szakemberei az alábbi videóban elmondják, hogyan érdemes nekikezdeni egy épület energetikai felújításának. 

 

Partneroldalak