2018. június. 25. hétfõ - Vilmos napja van
Banner
Banner
Banner
Többen spórolunk a nyaralásra, mint a jövőnkre

Többen spórolunk a nyaralásra, mint a jövőnkre

2017. július 7. 13:24

A magyarok több mint negyven százaléka spórol, negyedük azért teszi, hogy szabadságát kellemes környezetben tölthesse – derül ki egy kutatásból. Többen tartalékolnak erre, mint ahányan további tanulmányokra vagy gyermekeik, unokáink anyagi támogatására.

Rendszeresen havonta a magyarok több mint negyven százaléka tesz félre valamennyi pénzt – állapította meg az IntrumJustitia Európai Fogyasztói Fizetési Jelentése alapján. A kutatás szerint a legtöbben a váratlan kiadásokra tartalékolnak. A válaszadók hetven százaléka tesz így most, ahogy korábban is.

Meglepő azonban, hogy a többi cél esetében miként alakulnak az arányok. A havi szinten spóroló magyarok egynegyedeutazási, nyaralási tervei megvalósításához tesz félre. Többen, mint ahányan további tanulmányokra vagy gyermekeik, unokáink anyagi támogatására takarékoskodnak. Leginkább egyébként a 24 év alatti fiatalokra jellemző, hogy központi kérdésnek tekintik az utazást. Ezt azonban elsősorban ők sem kölcsönből fedeznék - közölte az enpenzem.hu.

A válaszadóknak nyolcvan százaléka zárkózott el attól, hogy pihenését hitelből vagy akár baráttól, rokontól kért kölcsönből finanszírozza. Kis Annamária, az Intrum Justitia üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója úgy véli, ez is azt bizonyítja, hogy a magyarok egyre tudatosabban tervezik pénzügyeiket. Arra azonban felhívta a figyelmeztet: a lehetőségeken jelentősen túlmutató kiadások könnyen hitelcsapdához vezethetnek.

Pr7

Forrás: Az Én Pénzem 

Partneroldalak