2018. június. 25. hétfõ - Vilmos napja van
Banner
Banner
Banner
A hónap végig jelentkezhet erre a pályázatra

A hónap végig jelentkezhet erre a pályázatra

2017. augusztus 11. 12:53

A megújult Magyar Turizmus Minőségi Díj idén meghirdetett pályázatára augusztus 31-ig lehet nevezni. A pályázati szakaszban az MTÜ munkatársai konzultációkkal is segítik a végleges pályázati anyag összeállítását.

Augusztus 31-ig lehet nevezni megújult Magyar Turizmus Minőségi Díjra. Az érdeklődő szállodáknak és vendéglátóhelyeknek ehhez a minosegidij.itthon.hu-ról letölthető jelentkezési nyilatkozatot kell kitöltve visszajuttatni a minosegidij@mtu.gov.hu e-mail címre - tájékoztatott a Magyar turisztikai Ügynökség (MTÜ). 

Közölték, az MTÜ pályázati programjának célja, hogy a szolgáltatókat, kis- és középvállalkozásokat segítse minőségi munkájukban, igazodási pontokat kínáljon a minőségfejlesztéseikhez, és jobb piacra jutási lehetőségeket biztosítson számukra. Magyarország pozitív imázsának építéséhez és a magyar turizmus versenyképességének fenntartásához, növeléséhez nélkülözhetetlen a minőségi színvonal folyamatos emelése.

 

A Magyar Turizmus Minőségi Díj program 12 éve működik sikeresen. Olyan önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely a termékek és szolgáltatások minősége iránt elkötelezett turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő megméretési lehetőséget.

A díj jelentős nemzetközi elismertségét jelzi, hogy 2007-ben a HOTREC (a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége) akkreditálta a programot. A pályázaton sikeresen szereplők elnyerik a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, ami három évig érvényes. Ez idő alatt a szolgáltató jogosult a Q-logó, valamint a díjazotti cím és (a HOTREC-akkreditáció révén) a „European Hospitality Quality” (EHQ) minősítési rendszer elismerését jelző Q jel használatára, amely versenyelőnyt biztosít számukra a nemzetközi piacokon is.

Az érvényességi idő alatt a díjazottaknál bármikor végezhetnek utóellenőrzést (legalább egy alkalommal ez mindenképp megtörténik). Indokolt esetben a díj akár vissza is vontható.

Az MTÜ feladatának tekinti azt is, hogy a díjazottak kiemelt promócióját tovább szélesítse. Ebben az MTÜ partnere Magyarország egyik legnagyobb szállásfoglaló oldala. A Szallas.hu a rendszerében elérhető szálláshelyek mellett feltünteti a Magyar Turizmus Minőségi Díj meglétét tanúsító, elegáns, aranyszalagból hajlított Q-betűt formázó jelét, amely iránytűként segíti az igényes választást.

Jelenleg összesen 97 szolgáltató jogosult a kiemelt minőséget tanúsító védjegy használatára, közülük 74 szálloda, amelyekből 45 érhető el a szállásportálon.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/MTÜ

Partneroldalak