2021. január. 18. hétfõ - Piroska napja van
Banner
Banner
Banner
Befektetési ismeretek versenye zajlott

Befektetési ismeretek versenye zajlott

2018. május 29. 12:49

Ünnepélyes keretek között vehették át a díjakat a nyertesek azon a kisfilm pályázaton, melyet a Pénziránytű Alapítvány és az Államadósság Kezelő Központ „Befektetések 2018” címmel közösen hirdetett meg középiskolás diákok számára.

A „Befektetések 2018” – Középiskolai Kisfilm Pályázat Díjátadóján a beérkező pályaművek közül rangos szakmai zsűri választotta ki a legjobb kisfilmeket. A nyertes a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium csapata lett.

A pályázat célja a diákok befektetési ismereteinek bővítése volt – mint például az értékpapírok fajtái, a befektetések közötti választási szempontok és a lehetséges hozammal együtt járó kockázatok. A minimum másfél-, maximum háromperces élő szereplős vagy animációs kisfilmek alapjául az alapítvány Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve szolgált. A pályázó csapatok legfeljebb öt tagúak lehettek, maximum két tanár és két vagy három 9-14. évfolyamos diák részvételével. A Pénziránytű Iskolahálózat tagjai számára meghirdetett pályázatra nagy érdeklődés mutatkozott, 42 pályaművet nyújtottak be a diák-csapatok tanáraik segítségével.

A zsűriben az alapítvány által felkért szakemberek értékelték a kisfilmeket, és a szakmai, tartalmi szempontok mellett kiemelt figyelmet szenteltek a filmek ötletességének és a technikai megvalósításnak is. A legaktívabb iskolákat is jutalmazták, valamint az Államadósság Kezelő Központ különdíjban részesítette az állampapírok témájában készült legjobb alkotást. Az alapítvány a pályaműveket a Pénziránytű Iskolahálózat tagjai számára elérhetővé, oktatási célra felhasználhatóvá teszi annak érdekében, hogy a pedagógusokon keresztül a diákok még szélesebb körének pénzügyi edukációját támogassa.

Nyertesek: 

  1. helyezett: A nyeremény c. film - Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium LINK
  2. helyezett: Értékpapír-befektetés c. film - BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma LINK
  3. helyezett: Részvényekkel Való Kereskedés Alapjai c. film - DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma LINK

Az Államadósság Kezelő Központ Különdíjasa:

Váratlan örökség c. kisfilm - Győri SzSZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma LINK

A három legaktívabb intézmény:

  • Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma
  • BSzC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma
  • SzMSzC Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – Körmend

    Pr7
    Forrás: Pénziránytű Alapítvány

Partneroldalak