2019. február. 21. csütörtök - Eleonóra napja van
Banner
Banner
Banner
Jubileumi pályázat társasházaknak

Jubileumi pályázat társasházaknak

2018. február 12. 13:16

Idén is meghirdették a már 10 éves OTP Business Társasházi Pályázatot. A jubileumi pályázat különlegessége, hogy az összdíjazás, valamint a nyertesek száma is megduplázódik.

Beszédes adat, hogy hazánk épületállományának majdnem fele (48,7 százaléka) 1946 előtt épült, nagyjából 20 százaléka 1960 előtt, és csupán 8,2 százaléka fiatalabb 37 évnél. Az állomány többsége különböző területeken (például külső homlokzat, víz- és hőszigetelő rendszerek, belső szerkezeti elemek) sürgős felújításra szorul, hiszen elöregedtek, elhasználódtak a régi eszközök. Ezeket a ház sok esetben nem tudja kigazdálkodni a közös költségekből, vagy megfinanszírozni a felújítási alapból. Ilyenkor merül fel a lakók egyszeri befizetésének lehetősége, vagy a pályázatokon való részvétel. Az előbbi egy nagy beruházás esetében nem járható út. A pályázatok azonban nagy segítséget nyújthatnak.

Az idén tíz éves OTP Business Társasházi Pályázat célja a társasházak és lakásszövetkezetek szűkebb környezetének minőségi korszerűsítése és szépítése, a közösségi élet kialakításának, fenntartásának támogatása, valamint a lakóépületek és a lakók biztonságát szolgáló fejlesztések támogatása.

Társasházak és lakásszövetkezetek is pályázhatnak

A pályázat országos szintű, társasházak és lakásszövetkezetek számára egyaránt nyitott. A társasházak, illetve lakásszövetkezetek 2018. február 12. és 2018. június 17. között nevezhetnek a pályázatra. Négy nagy kategóriában lehet pályázni, a korábbi három – Ezermester, Biztonság és Közösség – mellett a jubileum alkalmából újonnan létrehozott Jubileumi különdíj kategóriában is. Ez utóbbi esetében bármely olyan megoldás beadható, ami a lakóközösség mindennapjait, a társasház körülményeit javítja.

Célszerű pályázni, hiszen a leadott pályázathoz nem kell önerőt igazolni    Stockphoto

Kategóriánként öt pályázatot díjaznak, továbbá a nyertes társasház/lakásszövetkezet pályázatának benyújtója százezer forint értékű ajándékutalvánnyal jutalmazzák. Egy lakóközösség több kategóriában is adhat le külön-külön pályázatot, így sikeres pályázatok benyújtása esetén nem csak egy felújítás realizálható.

„Célszerű pályázni, hiszen a leadott pályázathoz nem kell önerőt igazolni, mindössze ki kell tölteni az adatlapot ezen a weboldalon keresztül”–mondta Csonka Tibor. Az OTP Business ügyvezető igazgatója hozzátette: „ezzel a pár perces folyamattal azonnal esélyessé válik valamelyik támogatás megnyerésére. Ha szeretné felújítani, megszépíteni vagy rendezettebbé tenni környezetét, az OTP Business Társasházi Pályázat ebben is segítséget nyújthat.”

Díjazás (összesen 20 millió forint vissza nem térítendő támogatás):

 

A pályázat a fenti kategóriák mindegyikében első, második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettet hirdet:

I. helyezés: 1.800.000 Ft

II. helyezés: 1.400.000 Ft

III. helyezés: 1.000.000 Ft

IV. helyezés: 500.000 Ft

V. helyezés: 300.000 Ft

Pr7

Forrás: OTP Business

Partneroldalak