2019. január. 20. - Sebestyén napja van
Banner
Banner
Banner
Kilencmilliárd vállalati képző központok létrehozására

Kilencmilliárd vállalati képző központok létrehozására

2018. március 2. 15:17

Kilencmilliárd forintra pályázathatnak a vállalkozások, és 100-600 millió forint támogatást nyerhetnek képző központok létrehozására, működtetésére, és az ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztések megvalósítására.

A „Vállalati képző központok rendszerének fejlesztése és működtetése” című pályázatot a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) részeként hirdették meg. Ennek keretében pályázhatnak kilencmilliárd forintra a vállalkozások, és 100-600 millió forint támogatást nyerhetnek képző központok létrehozására, működtetésére, és az ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztések megvalósítására – mondta   Rákossy Balázs.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára közölte: a vállalkozások munkavállalóik mellett beszállítóik és külső munkavállalók képzésére is fordíthatják a pénzt. A támogatással azt szeretnék elérni, hogy a versenyszféra átlagánál alacsonyabb keresetű munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozások versenyképessége.

Az államtitkár szerint fontos, hogy a vállalkozások, saját forrásaikat kiegészítve, minél több belső és külső munkavállalót, illetve a betöltetlen állásaikra felvehető álláskeresőt, közfoglalkoztatottat és inaktív személyt vonjanak be a képzésbe. A képzést is tekintsék vállalkozásukba történő befektetésnek, különösen azon megyékben, ahol jelentős a munkaerő-tartalék. Közölte: a támogatási kérelmeket április 3-tól május 4-ig lehet benyújtani.

Pr7

Forrás: MTI

Partneroldalak