2019. január. 20. - Sebestyén napja van
Banner
Banner
Banner
Kreatív ötletekkel lehet pályázni erre a díjra

Kreatív ötletekkel lehet pályázni erre a díjra

2018. február 16. 10:17

Idén is díjazni kívánja legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen. Az Európai Bizottság által 2005-ben alapított verseny célja az olyan kezdeményezések megismertetése, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, a vállalkozások működtetését, és nemzetközi szinten is kiemelkedő példával szolgálhatnak.

Vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok vagy állami szervek által legalább két éve működtetett programokkal lehet jelentkezni hat kategóriában. Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik, nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri – tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Közölték, az Európai Zsűri Fődíját, amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet, az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul. A díjátadó ünnepséget – amelyre a nemzeti forduló mindkét továbbjutója meghívást kap –, az Európai KKV Közgyűlés részeként Luxemburgban rendezik meg ősszel.


Az egyik korábbi díjazott cég a kisgyermekes nőket segíti a vállalkozói ismeretek elsajátításában   Stockphoto

A díj eddigi legnagyobb hazai sikere a Gazdagmami Kft. 2014-es győzelme volt, amikor a cég elnyerte az európai zsűri fődíját, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése“ kategóriában is győztes lett. A Gazdagmami projekt a kisgyermekes nőket segíti a vállalkozói ismeretek elsajátításában, illetve a vállalkozásindításban.

Jelentkezni ezen az e-mail címen május 15-ig lehet. A pályázati kiírás, a jelentkezési lap és az eljárási szabályzat a jobbszélen a kapcsolódó anyagoknál tölthető le. További információk a Díj hivatalos Facebook oldalán és az Európai Bizottság honlapján érhetők el.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/ Nemzetgazdasági Minisztérium

Partneroldalak