2018. június. 20. szerda - Rafael napja van
Banner
Banner
Banner
Még lehet fűtéskorszerűsítésre pályázni

Még lehet fűtéskorszerűsítésre pályázni

2017. június 20. 14:40

Továbbra is nyitva a fűtéskorszerűsítési pályázat: még a lakosság rendelkezésére áll 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás az Otthon Melege Program - hazai költségvetési forrásból meghirdetett fűtéskorszerűsítési alprogramjára elkülönített  - keretösszegből.

Még mindig lehet pályázni fűtéskorszerűsítésre az Otthon Melege Program alprogramja keretében - tájékoztatitt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Közölték, eddig több mint 4300 támogatási kérelmet nyújtottak be, a beérkező pályázatok feldolgozása folyamatos. A legtöbb pályázat a közép-dunántúli (közel 1300), az észak-alföldi (közel 700) és észak-magyarországi (több mint 560) régiókból érkezett.

A fűtéskorszerűsítési pályázat keretében a beruházással érintett családi házban vagy egyedi fűtési rendszerrel rendelkező társasházi lakásban tulajdonjoggal rendelkező természetes személyek igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást új kondenzációs kazán beépítésére és a kiegészítő költségekhez (kéményátépítés, radiátorok cseréje, fűtési csőhálózat korszerűsítése). A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek negyven százaléka, de legfeljebb hétszázezer forint.

Az NFM úgy véli, a szén-dioxid kibocsátási egységek értékesítéséből származó bevételek terhére biztosított 3,5 milliárd forintos forrás várhatóan 6-9 ezer épület, lakás fűtési rendszerének korszerűsítéséhez járulhat hozzá.

Hangsúlyozták, a kormány kiemelt célja, hogy az otthonteremtési program, az adócsökkentések, családi adókedvezmények és a foglalkoztatási programok mellett a rezsiköltségeket jelentősen csökkentő intézkedésekkel is segítse a magyar családok megerősödését. E célt szolgálja az Otthon Melege Program is, amelynek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014-ben elindított Otthon Melege Program eddig közel 120 ezer háztartás energetikai korszerűsítését tette lehetővé mintegy 23 milliárd forintnyi támogatással.


Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Partneroldalak