2018. július. 15. - Henrik napja van
Banner
Banner
Banner
Milliárdokra pályázhatnak a kkv-k

Milliárdokra pályázhatnak a kkv-k

2017. szeptember 21. 14:05

Már csak pár napjuk maradt annak a pályázatnak leadására a kis-és középvállalkozásoknak (kkv), amely a Mikro-, kis- és középvállalkozások logisztikai szolgáltatás-igénybevételét támogatja. Az 5,47 milliárd forint keretösszegű felhíváson egy mikro, kis- vagy középvállalkozás 5-25 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást kaphat.

Kulcsfontosságú lenne a hazai kkv-k életében az exportpiaci sikerek szempontjából a logisztikai szolgáltatások igénybevétele. Nagy nehézséget jelent ugyanakkor, hogy a magyar kis- és középvállalkozások lassabban tudják termékeiket külföldre szállítani, mint versenytársaik. A GINOP-1.3.6-17 számú pályázat segíthet a probléma orvoslásában, azonban már csak néhány napig jelentkezhetnek a cégek – hívja fel a figyelmet a vallalkozokforuma.hu weboldal.

Ennyit kaphat egy vállalkozás

Az 5,47 milliárd forint keretösszegű felhíváson egy mikro, kis- vagy középvállalkozás 5-25 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhet – olvasható a palyazat.gov.hu oldalon. A nyertes vállalkozások részére a támogatás a teljes költség maximum felét adhatja. A nyertes pályázók a vissza nem térítendő támogatásból logisztikai központok szolgáltatásait vehetik igénybe.


A nyertes pályázók a vissza nem térítendő támogatásból logisztikai központok szolgáltatásait vehetik igénybe
 

A felhívásra azok a mikro, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek:

  • legalább három lezárt üzleti évvel rendelkeznek;
  • éves átlagos statisztikai állományuk a pályázást megelőző lezárt üzleti évben 1 fő volt;
  • a Magyarországon székhellyel rendelkeznek és kettős könyvvitelt vezető gazdasági;
  • társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.

A nyertes cégeknek ezeknek a vállalásoknak kell eleget tenniük

A támogatást nyert cégeknek két kötelezettséget is vállalniuk kell. Elsőként a nyertes cég a nettó árbevételét vagy az üzemi eredményét növelnie kell. Ezenkívül a támogatást igénylő cégnek fel kell készülnie arra, hogy a projekt megvalósítása után a támogatott tevékenységet további két évig saját erőből kell megvalósítania, és a minősített logisztikai központtal kötött szerződését fenn kell tartania ez idő alatt.

Hunyor Erna Szofia

Forrá: Pr7/vallkozokforuma.hu

Partneroldalak