2018. július. 23. hétfõ - Lenke napja van
Banner
Banner
Banner
Pályázat az alternatív vitarendezésről

Pályázat az alternatív vitarendezésről

2017. június 14. 14:16

Alternatív vitarendezés témájában pályázatot hirdetett a jegybank mellett működő Pénzügyi Békéltető Testület az egyetemi hallgatók és pályakezdők részére a hazai vitarendezési kultúra fejlődésének ösztönzésére. A nyertes pályaműveket az idén szeptemberi II. Alternatív Vitarendezési Konferencián mutatják be.

Pályázatot jelentetett meg í Pénzügyi Békéltető Testület pannak érdekében, hogy támogassa az alternatív vitarendezés tárgykörébe tartozó kutatásokat, s így ösztönözze a különböző egyetemek hallgatóinak, illetve a már végzett pályakezdőinek egyéni vagy közös gondolkodását a téma kapcsán. A pályázati felhívás célja, hogy olyan pályaművek elkészítését mozdítsa elő, amelyek az alternatív vitarendezéssel kapcsolatos tapasztalatok elemzésén, hatásvizsgálatán alapulnak és az annak szélesebb körű elterjedését elősegítő módszertani alkotási és alkalmazási irányokat, innovatív megoldásokat tartalmaznak. A pályázatok benyújtásának határideje 2017. augusztus 15., a részletes pályázati feltételek a jegybank honlapján olvashatók.

A pályázaton indult pályaművek díjazott alkotóit a kiíró a 2017. szeptember 28-29-én Budapesten megrendezendő II. Alternatív Vitarendezési Konferencián mutatja be, és ennek keretében adja át részükre a díjakat. A nyertes pályázók amellett, hogy lehetőséget kapnak a konferencián való részvételre, jogosulttá válnak a kategóriánkénti cím viselésére is. A későbbiekben a pályaművek egy önálló kiadványban is helyet kapnak. A legvonzóbb díjelem vélhetően a hazai alternatív vitarendezés terén leginkább elismert ügyvédi irodákban eltölthető háromhónapos szakmai gyakorlat lesz.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt célja a pénzügyi kultúra és tudatosság fejlesztése, a pénzügyi fogyasztóvédelem tovább erősítése. A jegybank keretei között tevékenykedő Pénzügyi Békéltető Testület e célhoz szorosan illeszkedve, a hazai alternatív vitarendezés fontos pilléreként hat éve segíti a pénzügyi közvetítőrendszer hatékony működését, a vitás kérdések gyors, ingyenes és megnyugtató megoldását.

Mint emlékezetes, az MNB legutóbb a nemrég lezárult „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív” ötletpályázat keretében vonta be a fiatal közgazdászgenerációt a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztési stratégiájába.

Hunyor Erna Szofia

Forás: Magyar Nemzeti Bank/Pénzügyi Békéltető Testület

Partneroldalak