2018. július. 23. hétfõ - Lenke napja van
Banner
Banner
Banner
Újabb turisztikai kiírásra lehet pályázni

Újabb turisztikai kiírásra lehet pályázni

2017. április 26. 11:17

Június 30-ig fogadja a pályázatokat a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), hogy megtalálják a hazai nyolcadik Kiváló Európai Desztinációt. Az idei győztes a „Magyarország legígéretesebb kulturális úti célja” címet nyerheti el.

A Magyarország legígéretesebb kulturális úti célja címre olyan térségi összefogások pályázhatnak, amelyeknek tagja legalább három települési önkormányzat, három turisztikai szolgáltató és egy turizmushoz vagy kultúrához kapcsolódó civil szervezet – írta a turizmus.com. A projekt célja a turizmus területi koncentrációjának oldása – mondta el Mártonné Máthé Kinga, az MTÜ aktív turizmusért felelős igazgatója. – Ezáltal Budapesti helyszín nem nevezhet, amit a projekt elnevezése is ezt hangsúlyoz: „Vidéki MÚZSA kerestetik – Műemlékek, Úti célok, Zseniális Attrakciók”.

A desztinációknak évszakonkénti bontásban össze kell állítaniuk összesen négy darab (egy ajánlat évszakonként), egyenként 3-4 napos turisztikai kínálati csomagot. A hazai verseny témája a kultúra, olyan komplett úti ajánlatokat várnak, amelyek keretein belül a turistáknak lehetőségük van a tágan értelmezett kulturális térség turisztikai kínálatának megismerésére.

A pályázatok elkészüléséhez folyamatos online segítséget kínál az MTÜ, emellett május 12. és 18. között nyolc helyszínen tartanak információs napokat. Első ilyen Szombathelyen, a Szent Márton Látogatóközpontban kerül megrendezésre, ahol május 12-én 12:00-tól várják az érdeklődőket.

A feldolgozási időszakot követően – mely alatt a társminisztériumok és szakmai szervezetek tagjaiból álló zsűri nem csak a pályázatokat elemzi, de a helyszínek nagy részét személyesen is leteszteli – egy konferencia keretein belül választják ki „Magyarország legígéretesebb kulturális úti célját”. A konferencián a legjobb öt desztinációnak lehetősége van egy-egy húszperces bemutatkozó anyaggal meggyőzni a bizottságot, akik a helyszínen választják meg a győztest.

Az MTÜ kétmillió forint értékben járul hozzá az elismerő címet elnyerő hazai térség marketingeszközeinek fejlesztéséhez. A győztesről magyar és angol szakmai összefoglaló készül, valamint megjelenési lehetőséget kap a Magyar Turisztikai Ügynökség microsite-ján, az eden.itthon.hu-n.

 

Pr7

Forrás: MTÜ/turizmus.com

Partneroldalak