2018. június. 20. szerda - Rafael napja van
Banner
Banner
Banner
Uniós pénz munkavállalók képzésére

Uniós pénz munkavállalók képzésére

2017. augusztus 14. 9:30

Tovább képezné munkatársait? Lehetőleg olcsón? Most megteheti, hiszen ősszel újra lehetőséget kapnak a hazai cégek, hogy uniós forrásból fejlesszék munkavállalóik készségeit, kompetenciáit. A mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve a nagyvállalatok összesen negyvenmilliárd forintot fordíthatnak erre.

Fokozott várakozással tekint a versenyszféra a várhatóan idén ősszel megpályázható Munkahelyi képzések támogatása című konstrukció elé, melyre a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programon (Ginop) belül a kis-és középvállalkozói (kkv) szektor tagjainak 19,04 milliárd forintot különítettek el, a nagyvállalatok számára pedig 21,52 milliárdot – írta a Világgazdaság.

Száz százalékos támogatás

Ezeknél a régóta várt Ginop-pályázatoknál akár százszázalékos támogatási intenzitás mellett is elindulhatnak a képzési projektek, melyek célja a munkavállalók tudás- és kompetenciafejlesztése külső szolgáltatók által vagy belső képzés keretében – emelte ki a European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet ügyvezetője. Tóth Ádám Ferenc szerint a pályázók számára elérhetővé válnak az OKJ-s és és egyéb szakmai képzések mellett az IT-s kurzusok, korlátozott mértékben a nyelvtanfolyamok is.

Kiemelte: a projektek nagyságrendje a kkv-k esetében 3–50 millió forint lehet, a nagyvállalatoknál pedig 10–100 millió. A rendelkezésre álló keretösszeg arra enged következtetni Tóth Ádám Ferenc szerint, hogy akár ezer kis és közepes, illetve több száz nagy cég is részt vehet a 24 hónapig tartó programban.

A tervezett Ginop-felhívás minden szektorra jótékonyan hathat, így a turizmusra, vendéglátásra is. Sárvári Krisztina, a négycsillagos noszvaji Oxigén Hotel szálloda- és értékesítési igazgatója a tervezett pályázati konstrukció előnyeként említette, hogy a jelenleg ismert dokumentáció alapján a képzéseken részt vevő kollégák kieső munkaideje a képzés díjához hasonlóan szintén teljeskörűen finanszírozható a pályázatból, csökkentve ezzel a képzések ütemezésével és finanszírozásával járó munkaadói terheket.

Pr7

Forrás: Világgazdaság

Partneroldalak