2018. június. 25. hétfõ - Vilmos napja van
Banner
Banner
Banner
Vállalkozóvá válást segítő program indult Baranyában

Vállalkozóvá válást segítő program indult Baranyában

2014. július 3. 12:34

A vállalkozóvá válást ösztönző munkaerő-piaci programot indítottak Baranya megyében a kreatív ipar és a turizmus támogatására. 20 ember kap képzést, tőketámogatást és vállalkozóvá válási támogatást. Máshol is érdemes körbenézni, a vállalkozók indulását többféle program segíti.

Janovics László, a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója beszámolt arról, hogy a 80 millió forint költségvetésű, Önindító 2014 elnevezésű projekt keretében egy év alatt 20 embernek adnak elméleti és gyakorlati képzést, akik ezen idő alatt keresetpótló juttatásban, vállalkozóvá válási támogatásban részesülnek, és az induláshoz 2 millió forint tőkejuttatást is kapnak. A programra augusztus 19-ig lehet jelentkezni.

Az igazgató kifejtette: a tavalyi, hasonló program során kiválasztott 20 jelentkezőből 17-nek ma is működik a vállalkozása, hárman pedig, a tanultaknak is köszönhetően, el tudtak helyezkedni. A kezdő vállalkozók között ötvös, bőrdíszműves éppúgy található, mint játékkészítő, meseíró, vagy illusztrátor.

Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere arról szólt, hogy az önkormányzat egy éven keresztül térítésmentesen ad ingatlant a kezdő program résztvevőinek, egyben reményét fejezte ki, hogy tehetségüket, szorgalmukat a városban kamatoztatják.

Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. dél-dunántúli regionális marketingigazgatója reményét fejezte ki, hogy a Baranyában tevékenykedő kis turisztikai szolgáltatók, termelők az ilyen és hasonló projektek révén a jövőben egyre inkább képesek lesznek kiszolgálni a turizmus, a vendéglátás igényeit.

Munkanélküliek a vállalkozóvá válásához több helyről is kaphatnak segítséget. A munkaügyi központokban, önkormányzatoknál gyakran hirdetnek a fentihez hasonló pályázatot és képzésekre is lehet jelentkezni. A fiatal vállalkozások indulását inkubátorházak is támogatják, ezek rendszerint olyan intézmények, melyek rendkívül kedvezményes – esetenként ingyenes – keretek között biztosítanak irodai infrastruktúrát és a kapcsolatépítést is ösztönzik. 

Forrás: Pr7/MTI

Partneroldalak