2019. február. 23. szombat - Alfréd napja van
Banner
Banner
Banner
Vissza nem térítendő támogatás építőipari cégeknek

Vissza nem térítendő támogatás építőipari cégeknek

2018. január 31. 12:17

Megjelent az építőipari támogatási program 50 millió – egymilliárd forintos vissza nem térítendő támogatással, amelynek célja, hogy az építőipari ágazatban működő cégek hatékonyságát növelje és ezáltal fokozza versenyképességüket.

Olyan fejlesztéseket kell eredményezniük a támogatott programoknak, amelyekre tényleges piaci igény mutatkozik, illetve javítják a technológiai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot – közölte a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. Tájékoztattak arról, megjelent az építőipari támogatási program 50 millió – egymilliárd forintos vissza nem térítendő támogatással, amelynek célja, hogy az építőipari ágazatban működő cégek hatékonyságát növelje és ezáltal fokozza versenyképességüket.

Hozzátették, a támogatást a három lezárt évvel rendelkező, 20-250 főt foglalkoztató építőipari kis- és középvállalkozások igényelhetik. A megvalósítás földrajzi területe: Magyarország teljes területe.


Olyan eszközök beszerzését támogatják, amelyek javítják a technológiai felkészültséget, versenyképességet Stockphoto


Az 50- 1000 millió forintos vissza nem térítendő támogatás többek között az alábbi célokra igényelhető:

  • a meglévőnél magasabb minőséget biztosító gépek és szerszámok beszerzésére;
  • a meglévő gépek minőségének fejlesztésére kiegészítő eszközökkel;
  • termelési folyamat alapvető megváltoztatására irányuló induló beruházásokra.

A támogatás-intenzitást egyedi döntés keretében állapítják meg, s e pályázat esetében is hatékony segítséget tud nyújtani a MAPI a támogatási kérelem megfelelő tartalommal történő összeállításához és a pályázat teljes elszámolásához.
 

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt.

Partneroldalak