2018. október. 20. szombat - Vendel napja van
Banner
Banner
Banner
Dolgozókat venne fel? Itt keressen

Dolgozókat venne fel? Itt keressen

2017. december 4. 14:07

Az IT-szakemberek és a vállalatok egymásra találását segítő Techloop.io  ötmillió eurós tőkebefektetést kapott a Springtide Ventures-től és a Rockway Ventures-től közösen. A startup adatbázisába az elmúlt szűk két évben a kelet-közép-európai régióban több mint 25 ezer munkavállaló és több mint 900 IT-cég regisztrált. Magyarországon is már több, mint ezer ajánlatot kaptak a munkakeresők a 2017 májusi start óta.

A Techloop 2017 májusában startolt Magyarországon. Ez a speciális platform IT szakemberek munkakeresését segíti, immár a Springtide Ventures és a Rockway Ventures ötmillió eurós támogatásával. Ennek a „Series A” típusú tőkebefektetésnek köszönhetően a Magyarországon is elérhető Techloop folytatni tudja európai terjeszkedését.

A Techloop egy olyan virtuális tér, ahol a munkát kereső IT-szakemberek anonimitásuk megőrzése mellet kaphatnak állásajánlatokat a leendő munkaadójuktól.  Sőt mi több, a Techloop-on keresztül elhelyezkedő informatikusok 500 eurós bónuszt kapnak. A startup jelentős mértékben nőtt a 2017-es évben, és jelenleg több mint 25 ezer IT szakembert köt össze több mint 900 céggel Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. Amióta a platform 2015 decemberében elindult, számos IT-specialista talált munkát a Techloop segítségével.

Európai terjeszkedés

„Szeretnénk számottevően javítani a munkaerő toborzási eredményeket az IT-szektorban. Szándékunkban áll további európai országokba is terjeszkedni. Célunk, hogy a lehető legjobb választékot tegyük elérhetővé az állásajánlatokból a sok ezer munkát kereső IT-szakember számára” – mondta Joao Duarte a Techloop társalapítója és ügyvezető igazgatója.

„Magyarország kulcsfontosságú szerepet játszik a terveinkben, hiszen egy fejlesztőkben gazdag ország, ahol a cégek még mindig versengenek az IT-szakemberekért. Ez a befektetés lehetővé teszi szolgáltatásaink további fejlesztését. Ennek köszönhetően a magyar IT-szakembereknek és az informatikai tehetségeket kereső cégeknek is egyedülálló segítséget nyújthatunk. A magyarországi bővülésünk érdekében a következő két évben további 30 magyar kolléga felvételét tervezzük, budapesti és prágai munkavégzéssel” – fogalmazott Duarte. 

„A felmérések alapján 2020-ig az IT-szakemberek hiánya elérheti a 900 ezret. Már most is tízből legalább négy informatikai cég szembesül nehézségekkel ezen a téren. Számunkra logikus lépésnek tűnik egy olyan innovatív vállalkozásba befektetni, mely hatékony megoldást kínál erre a problémára” – fejtette ki Marek Jablonsky, a Springtide Ventures ügyvezető igazgatója, mely cég a KKCG Investment csoport tagja.

Surman Domonkos, a Techloop magyarországi igazgatója hozzátette: „a 2017 májusi indulásunk óta már több mint ezer állásajánlatot kaptak a Magyarországon dolgozni akaró szakemberek a hazánkból regisztrált cégektől. A mostani tőkebefektetés pedig lényegesen segíti majd a további bővülésünket. A platform folyamatos tökéletesítésére irányuló fejlesztések pedig kézzelfoghatóak lesznek mind a partnercégeink, mind a több ezer regisztrált IT szakember számára.”

Pr7

Forrás: Techloop

Partneroldalak