2021. január. 20. szerda - Sebestyén napja van
Banner
Banner
Banner
Egyre nő a komoly eredményeket felmutató startupok száma

Egyre nő a komoly eredményeket felmutató startupok száma

2018. március 28. 17:03

Az Eurostat felmérése szerint hazánk a harmadik helyen áll a gyors növekedésű vállalkozások arányát tekintve az unióban, egyre nő a komoly eredményeket felmutató startupok száma.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) harmadik alkalommal rendezett Startup Budapest Fórumot a Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozat részeként. A rendezvényen vették át okleveleiket a BVK 7. Be Smart startup és a magyar V4 elnökség hivatalos szakmai programjának részeként rendezett V4 EYES 2.0 versenyeinek nyertesei. 
A 7. Be Smart nyertesek Lisszabonban, Madridban és a think.BDPST-en mutatkozhatnak be. A V4 EYES nyertesek a V4 országok fővárosaiban építhetnek kapcsolatokat és megismerhetik a helyi startup ökoszisztémát.

A legutóbbi Eurostat felmérés szerint hazánk a 3. helyen áll a gyors növekedésű vállalkozások arányát tekintve az unióban, egyre nő a komoly eredményeket felmutató startupok száma. A közép-magyarországi régió a 2016-os foglalkoztatás növekedési adatok alapján a 7. helyen áll – mondta el Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke. 

 

Szeneczey Balázs, főpolgármester-helyettes közölte: Budapest Főváros vezetésének célja, hogy minél több ihletet és inspirációt nyújtson azon vállalkozó kedvű fiatalok számára, akik itt tanulnak, élnek, és itt képzelik el a jövőjüket. „Arra törekszünk, hogy fővárosunk Közép-Európa innovációs központjává váljon” – fogalmazott.

„A magyar V4 elnökség alatt célunk hozzájárulni ahhoz, hogy térségünk európai fókusszal, de egyben határozattan képviselt regionális célok támogatása mellett, a digitális korszakra kész, és globális léptékben is versenyképes Közép-Európaként erősödhessen tovább” – emelte ki Varju Krisztina, miniszteri biztos.

Pr7
Forrás: BVK

Partneroldalak