2018. október. 20. szombat - Vendel napja van
Banner
Banner
Banner
Kétmillió euró startupoknak

Kétmillió euró startupoknak

2017. november 6. 9:37

Magyar-portugál kockázati tőkealap alakult. Maximum kétmillió eurós forráshoz juthatnak a szerencsés startupok, valamint kis- és középvállalkozások.

Novemberben megkezdi működését az East West European Venture Capital Fund, amelynek alapítói között megtalálható az Eximbank Zrt., az OTP Bank és a MOL Csoport. A zártkörű és piaci szabályok szerint működő tőkealap Magyarországon és Portugáliában fog befektetni, és az alapítók szerint új korszakot nyit majd a két ország gazdasági kapcsolataiban. A kockázati tőkealap befektetői találkozóján Szijjártó Péter külgazdaság és külügyminiszter elmondta, hogy az alap nem passzív befektetési politikát fog folytatni, hanem aktívat, azaz a forrás kihelyezését követően részt fog venni az adott vállalat irányításában is.

Az intézményi befektetők listája szerinte kellő garancia arra, hogy az alap meghatározó legyen a nemzetközi piacokon. A kockázati alap mintegy 20 millió eurós (közel 6,2 milliárd forintos) indulási összeggel kezdi meg működését.

Urbán Zoltán, az Exim vezérigazgatója a Világgazdaságnak elmondta, hogy ez az összeg körülbelül 10-15 feltörekvő mikrovállalkozásnak, illetve kkv-nak a finanszírozására elegendő, hiszen a maximum befektetendő összeg nem haladhatja meg a kétmillió eurót.

Pedro Vargas David, az Alpac Capital vezérigazgatója az ünnepélyes aláírások előtt arról beszélt, hogy Magyarország az Európai Unió egyik leggyorsabban növekvő gazdasága, amely vonzza a befektetőket. Hozzátette, hogy olyan cégeket kívánnak támogatni, olyan kkv-kba fektetnének be, amelyek részt vesznek a digitális átalakulásban.

Pr7

Forrás: Világgazdaság

Partneroldalak