2018. október. 20. szombat - Vendel napja van
Banner
Banner
Banner
Magyar startupokat díjaztak külföldön

Magyar startupokat díjaztak külföldön

2017. október 5. 9:31

Két olyan magyar startup is rangos nemzetközi elismerésben részesült, amelyeket az MKB Bank FinTech Programja keretében támogat.

Az MKB Bank által mentorált startupokat díjaztak a múlt héten külföldön. A Blueopes kapta a Central European Startup Awards (CESA) legjobb fintech, azaz pénzügyi technológiai startup díját Magyarországon. Ennek a versenynek a régiós vetélkedője novemberben lesz. A Family Finances pedig a "Startup Campus Singapore" elnevezésű pitchverseny (ahol az ötletet kell ismertetni) győztese lett - tájékoztatott az MKB.

Közölték: az MKB Bank FinTech programja 2016-ban indult, ebben a pénzintézet a jövő digitális bankolását meghatározó, legígéretesebb magyar startupokat támogatja.A tavalyi programra csaknem hatvan ígéretes ötlettel, megoldással pályáztak a startupok, ezek közül választottak ki hat jelentkezőt, köztük a két most díjazottat is.

Idén március óta az MKB különleges szakmai-fejlesztési programot működtet, amelynek keretében vállalkozásonként akár harmincmillió forint pénzbeli támogatást ad a kiválasztott startupoknak. A Family Finances családi pénzügyi applikációt és virtuális pénztárcát fejleszt, melyet kifejezetten gyerekek számára készítettek, a zsebpénz okos felhasználásához. A három frissdiplomás által alapított Family Finances tavaly az MKB versenye alkalmából állt össze az inkubációs programba kerülés érdekében. Az ötlettel rendelkező csapat az inkubációs program végére egy félkész termékkel, partnertárgyalásokkal rendelkező céggé fejlődött és készülnek a piacra lépésre.

A Blueopes automatizált vagyonkezelési platformja bankok és befektetési szolgáltatók részére készült. A startupot befektetési szakemberek, matematikusok és fejlesztők alapították.

Az MKB Bank folytatja az együttműködést a fintech startupokkal - vélekedett Pereczes János, az MKB Fintechlab vezetője, aki arra is kitért, hogy októberben közép-kelet európai szakmai körútra indulnak amiatt, hogy felkutassák a legígéretesebb startupokat.
A Fintechlab kisebbségi tulajdonossá válhat az inkubációs programban résztvevő cégekben - közölte az MTI érdeklődésére az MKB Bank.

Pr7

Forrás: MKB Bank/MTI

Partneroldalak