2018. május. 22. kedd - Júlia, Rita napja van
Banner
Banner
Banner
Újonnan alakult női vállalkozások versengenek

Újonnan alakult női vállalkozások versengenek

2017. május 4. 15:56

A nemzetközi női startup verseny jelentkezési határideje lezárult, s véget értek a lokális selejtezők is. Ennek eredményeként három magyar csapat képviselteti majd magát nemzetközi szinten.

Anglia, Németország, Ausztria, Magyarország, Finnország, Lengyel- és Csehország adott otthont a WSC Európa-szerte zajló elődöntő sorozatának, ahonnan hat csapat egyenes ágon jutott tovább a július 1-én megrendezésre kerülő londoni döntőbe és az azt megelőző öt napos intenzív felkészítő tréningre. A héten, több mint 350 online jelentkező közül további öt csapatnak szavazott bizalmat a nemzetközi szakemberekből álló zsűri. A döntősök hamarosan Európa legjobbjaival mérkőzhetnek meg az első helyért.

A nemzetközi női startup verseny jelentkezési határideje lezárult, valamint véget értek a lokális selejtezők is ahol Európa nagyvárosaiban, köztük Magyarországon is két perces „Elevator Pitch” keretében mutatkoztak be a versenyzők, visszajelzés és a döntőbe való, egyenes ági bejutás reményében. A nemzetközi mezőnyben, három magyar csapat, a MagikMe, a Notch Interfaces és a HeatVentors is képviselteti majd magát.

„Nagy örömmel tölt el bennünket a hazai csapatok jelenléte és az, hogy az elmúlt évekhez képest óriási minőségi változást figyeltünk meg. A nem csak női tagokból álló csapatok egyre bátrabbak és egyre jobban előkészített projektekkel szállnak versenybe.“ - Lukács Andrea, CEO.

A Német Startup Szövetség és az Európai Startup Hálózat 2016 évi Európai Startup Monitor felméréséből kiderül, hogy az európai startup cégalapítók átlagosan 29,9 évesek, és többségben (85, 2%) férfiak. Így a női startupperek aránya az európai országokban 15 százalék alatt van, ami magasabb, mint a nemzetközi átlag, de még mindig nem kielégítő. A Women Startup Competition csapata három éve dolgozik a női alapítású, vagy ötven százalékban női irányítás alatt álló kisvállalkozásokkal, segítve azok fejlesztését és tőke emelését.

Az idei verseny számokban:

A negyedik Women Startup Competition esemény összesen több mint 350 csapat jelentkezését fogadta online. A verseny eddigi története alatt a nevezések száma a triplájára emelkedett, az elmúlt három évben pedig több mint 1 millió 360 ezer dollár értékű befektetési forráshoz juttatták a nyertes vállalkozásokat.

Idén összesen 36 országból érkeztek jelentkezések a zömében női alapítású csapatoktól. A verseny a legnagyobb érdeklődésre az Egyesült Királyságban, Lengyelországban és Ausztriában tartott számot. A női és férfialapítók aránya a nevezések között, a női alapítók javára 68/31 százalék, ezzel szemben a női és férfi alkalmazottak aránya szinte kiegyenlített 42 százalékban női és 57 százalékban férfi munkaerő alkalmazása mellett.

Kiemelkedő az orvos technológiai vagy egészség megőrzési ötletekkel pályázók aránya (39%), ezt követik a szoftverfejlesztési (27%) az oktatás reform ötletek (23%) és a mobiltechnológiával és divattal kapcsolatos kezdeményezések (20%).

Azok a csapatok is lehetőséget kaptak a döntőbe való bejutásra, akik nem tudtak személyesen megjelenni az elődöntőkön, hiszen az online legjobb nevezéseket benyújtók közül nemzetközi zsűri rangsorolta és választotta ki a jelentkezőket. Az izgalmaknak koránt sincs még vége, hiszen közönség szavazás útján további egy csapat juthat tovább a londoni döntőbe. A jelentkezőkre május 5-ig ezen a linken lehet szavazni.

Pr7

Forrás: SmartUP

Partneroldalak