2020. október. 23. péntek - Gyöngyi napja van
Banner
Banner
Banner
Újra magyar ötleteket vár a Microsoft

Újra magyar ötleteket vár a Microsoft

2018. január 30. 16:46

Ebben az évben már a nemzetközi szakmai webinar is támogatja a magyar diákok munkáját a Microsoft elsőszámú nemzetközi fejlesztőversenyén, az Imagine Cup-on. Február 23-ig lehet jelentkezni a világ egyik legrangosabb innovációs versenyére.

Ahhoz, hogy a világot élhetőbbé tegyük, a legapróbb lépésnek is nagy jelentősége lehet, ha komolyan vesszük és megvalósítjuk – talán így lehet a tömören összefoglalni a Microsoft fiatal fejlesztőket célzó, nemzetközi innovációs versenyének szellemiségét. A 2004-ben elindított Imagine Cupon eddig több mint 1,65 millió fiatal vett részt 190 országból. A megméretésre befutó ötletek a legmodernebb technológiák segítségével társadalmi kihívásokra nyújtanak megoldásokat.

A globális innovációs verseny tavalyi, Seattle-ben megrendezett döntőjében például a GlovEye csapata képviselte hazánkat, amelynek tagjai nyomtatott szövegeket tettek olvashatóvá vakok és gyengénlátók számára. Két éve pedig bronzérmet ért egy magyar egészségügyi fejlesztés, az InSimu Patient, amely segítségével azóta már a Debreceni Egyetemen képzik az a jövő orvosait.

Idén a Microsoft Azure-t használó csapatok jelentkezését várják február 23-ig. Az országos versenyek győztesei közül a régiós bírák választják ki a közép-kelet-európai fordulón megméretésre váró ötleteket, a végső, nemzetközi döntőre pedig az Egyesült Államokban kerül sor 2018 nyarán. A korábbi évekhez képest jelentős változás, hogy idén a Microsoft régiós szakértői a technikai felkészülést segítő webinar sorozatot tartanak, emellett pedig a Microsoft Magyarország, egyedülálló módon, extra támogatást is nyújt a csapatoknak egy négy alkalmas, prezentációs és kommunikációs tréning során.

85 ezer dolláros jutalom

A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak az angol nyelv elvárható szintű elsajátítására is, amely értelemszerűen alapfeltétele a sikeres részvételnek az Imagine Cup mindhárom szakaszában. A globális döntő győztes csapata 85 ezer dolláros jutalomban és nagy értékű Azure hozzáférésben részesül, emellett lehetőségük nyílik részt venni egy személyes mentoráláson a Microsoft első számú emberével, Satya Nadellával. Regisztrálni február 23-án éjfélig lehet a Microsoft Imagine Cup weboldalon.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/Microsoft

Partneroldalak