2021. szeptember. 24. péntek - Gellért napja van
Banner
Banner
Banner
Nemsokára bezárul az új MFB hitelkonstrukció

Nemsokára bezárul az új MFB hitelkonstrukció

2018. november 12. 15:44

Legkésőbb 2018. december 28-ig fogadnak be hitelkérelmeket a Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció programba. Az MFB által meghirdetett hitelprogram célja, hogy a Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció növelje a mikro-, kis- és középvállalkozások foglalkoztatásban betöltött szerepét.

Idén júniustól lehet igényelni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által meghirdetett Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukciót. A hitel azoknak a vállalkozásoknak segít, amelyek jelentős kockázatot jelentő finanszírozási igényét a kereskedelmi bankok nem tudják kielégíteni.

Az MFB célja, hogy a Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció növelje a mikro-, kis- és középvállalkozások foglalkoztatásban betöltött szerepét, erősítse innovációs és beszállítói tevékenységét, valamint kiegészítő forrást biztosítson fejlesztési és beruházási tárgyú pályázatokhoz, különösen az Új Széchenyi Terv pályázataihoz kapcsolódóan. A hitel Magyarország területén, így Budapesten is felhasználható megvalósuló ingatlan beruházáshoz, vásárláshoz, új vagy használt tárgyi eszköz beszerzéshez, a beruházáshoz kapcsolódó, vagy önálló forgóeszköz finanszírozáshoz.

Hetvenmilliárdos keretösszeg

„Mivel egy hiánypótló vállalkozói hiteltermékről van szó, nagyon nagy az érdeklődés a mikro-, kis- és középvállalkozások körében. A programkiírás szerint 2018. december 28-ig fogadunk be hitelkérelmeket, így az utolsó hajrába érkeztünk” – mondta Hannya Nimer, a Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő (MGV) Zrt. ügyvezető-elnöke, aki azt javasolja, hogy aki teheti, minél előbb adja be a hitelkérelmét valamelyik konstrukcióban részvevő pénzügyi szervezetnél, például ezen a weboldalon, vagy az MGV Zrt. vállalkozásfejlesztési fiókjában. 

Az kísérleti konstrukció összesen hetvenmilliárd forint keretösszeget biztosít a vállalatoknak. Az igényelhető hitelösszeg egymillió forinttól akár százmillió forint is terjedhet. A futamidő beruházási hitel, és beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközhitel esetén akár tíz év is lehet, míg önálló forgóeszközhitel esetén hat év a maximum. Hannya Nimer, az MGV Zrt. ügyvezető-elnöke hozzátette: még nincsenek biztos hírek arról, hogy jövőre is folytatódik-e a hitelkonstrukció. 

„Már most látszik, hogy sikeres 2018-as évet zárunk. Nagyon sok olyan vállalkozás jutott forráshoz, akiknek eddig nem sikerült, vagy a bankoknál nem voltak hitelképesek. Reményeim szerint a kiértékelt adatok után a kiíró is úgy látja, hogy érdemes a programot folytatni, de ebben a Magyar fejlesztési Bank hozza majd meg a végső döntést” – nyilatkozta a szakember.
 

Hunyor Erna Szofia
Forrás: Pr7/Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt./MFB

Partneroldalak